Tuesday, December 27, 2011

semangat....

salam..
tiba-tiba semangat nak update blog..haha..nie penangan ayuni lah nie.
so esok i will update my blog...
mula active agak eh..kehkeh..
nak edit semua...

cayok2..nite u all..

Saturday, July 9, 2011

Photoshoot.....

Salam...

Arini busy sangat...hehe..busy lah sangat....
Hangout ngan kawan-kawan sekolah lama...
even kuar tak ramai pun..tapi best..
Bergelak ketawa macam nak mati aku rasa..
Yerlah..sampai tak ingat dunia..heheh..
Sempat jugak mengambil gambar ala-ala photoshoot lah konon..ehhe..
jom terjah...kalau cantik cer komen..hehe


CAntik TAk?Percubaan...

Model masih sama...Tapi time ini..dia jadik subjek..so nampak dia MENONJOL..

Nie pun cantik..macam ner?

Menggoda kah?hehe


Bayak lagi gambar..t jap gi i upload k..ehhe..


Thursday, July 7, 2011

Nak Buat Blog Anda lagik cantik?

Salam...

First of all..Selamat PAgi..Ari Jumaat..Ari mendamaikan..mententeramkan..
Alhamdulillah..kita masih diberikan peluang untuk menghirup udara pada pagi yang mulia nie..

Pagi-pagi lagi saya dah bukak facebook..heheh..blog pun arus lah...
Jadik bila bukak tu..tertinjau one blog tutorial ini..
Alhamdulillah..bayak benda dibantu disini..
Bagus blog nie..
Credit for TutorialBlog
So anda-anda semua disana...Antara yang saya telah letak kan dalam blog saya adalah...
TUKAR GAMBAR APABILA DILALUKAN CURSOR..HEHE..

Contohnya, cuba lalukan cursor anda pada gambar di bawah. (Dan juga boleh klik untuk ke blog ohbest)





Tutorial adalah seperti berikut.

1. Gunakan kod di bawah, tukarkan link yang anda mahu, url gambar pertama dan url gambar kedua.


'"


2. Anda boleh post di dalam entri blog anda seperti biasa ataupun boleh letakkan di sidebar.


Senang dan mudah bukan.?.:)


BANYAK LAGI TUTORIAL BLOG YANG BERGUNA..GI JER KAT BLOG NIE..THANK BLOGGER..

Suka...tapi Cinta



Salam

Apa khabar anda semua disana..terima kasih kerana sudi singgah di blog saya dan membaca entry-entry yang saya post...kalau suka..rajin2 kanlah komen..cer komen..cer komen..hehe

Berbalik kepada tajuk kita arini..

Suka..apa makna suka sebenarya?
Bagi aku..suka tu macam satu perasan yang biasa jer..
Contoh nyer...bila kita berjumpa dengan something yang menarik..
Kita pasti akan cakap.."suka yer aku ngan benda tu.."
Suka ini lebih kurang macam perasan tu just waktu tu jer..
Takde hubung kait pun dengan perasaan sayang..hehe..
Contoh lain:"Saya suka kawan dengan awak.."
Suka just sebagai kawan jer..tak lebih lah tu maksud yer..
Suka nie kalau senang nak describe..benda tu selalu jer jadik..
Tapi tak pernah lebih lah...hehe..(ini pendapat aku..)

Cinta...apa itu cinta...
Bagi aku..cinta itu satu perasaan yang telus dari hati..
Cinta bukan saja perlukan pengorbanan..
Cinta kadang-kadang gembira..kadang-kadang sedih..
Kadang-kadang Bahagia..kadang-kadang tidak..
Saat kita bersama dengan orang yang kita cinta..kita akan berasa seronok..
Kita akan mencintai orang tu dengan sepenuh hati..
Jantung kita berdegup-degup...
Hati kita hanya untuk dia...cewah..(Ini pendapat aku..)

Saat kau MENYUKAI seseorang, kau
ingin memilikinya untuk keegoanmu
sendiri.

Saat kau MENYAYANGI seseorang, kau
ingin sekali membuatnya bahagia dan
bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akan
melakukan apapun untuk kebahagiaannya
walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan berada
disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"

Saat kau menyayangi seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"

Saat kau mencintai seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
menggenggam erat tangannya...

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan
berkata "Sudahlah, jgn menangis."

SAYANG adalah saat ia menangis dan kau
akan menangis bersamanya.

CINTA adalah saat ia menangis dan kau
akan membiarkannya menangis dibahumu
sambil berkata, "Mari kita selesaikan
masalah ini bersama-sama. "

SUKA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan
dan menawan."

SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatnya dari hatimu dan bukan
matamu.

CINTA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Buatku dia adalah
anugerah terindah yang pernah Tuhan
berikan padaku.."

Pada saat orang yang kau SUKA
menyakitimu,maka kau akan marah dan
tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau SAYANG
menyakitimu,engkau akan menangis
untuknya.

Pada saat orang yang kau CINTAI
menyakitimu,kau akan berkata,"Tak apa
dia hanya tak tau apa yang dia
lakukan."

Pada saat kau suka padanya, kau akan
MEMAKSANYA untuk menyukaimu.

Pada saat kau sayang padanya, kau akan
MEMBIARKANNYA MEMILIH.

Pada saat kau cinta padanya, kau akan
selalu MENANTINYA dengan setia dan
tulus...

SUKA adalah kau akan menemaninya bila
itu menguntungkan.

SAYANG adalah kau akan menemaninya di
saat dia memerlukan.

CINTA adalah kau akan menemaninya tak
perduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.

SAYANG adalah hal memberi dan menerima.

CINTA adalah hal yang memberi dengan rela
(from: this Blog)

CINTA PADA ALLAH..ITU PENTING..BIARLAH IA KEKAL DIDALAM DIRI..SELAMA-LAMANYA...

Wednesday, July 6, 2011

KEPUTIHAN



Salam...

Anda semua mesti dah taw apa itu keputihan..
Bagik perempuan..mesti ramai dah taw..
Bagi lelaki..dorang jarang kena..tapi still ada yang kena..

Keputihan:keluarnya cairan (bukan darah) dari liang vagina (kemaluan) wanita

Keputihan merupakan istilah awam untuk cairan yang keluar dari vagina. Keputihan dalam keadaan normal berwarna putih jernih, bila menempel pada pakaian dalam berwarna kuning terang, konsistensi seperti lendir, tidak berbau, dan tidak menimbulkan keluhan.

Namun waspadai bila jumlah cairan yang keluar lebih banyak dari biasa dan terus menerus muncul hingga terasa mengganggu; berbau (amis, apek, busuk); berwarna (putih susu, kuning tua, coklat, kehijauan, bercampur darah); konsistensi encer, berbuih hingga kental menggumpal seperti susu basi; disertai timbulnya kelainan pada daerah kelamin luar seperti benjolan atau luka-luka dan semacam sariawan; menimbulkan rasa gatal-panas, atau disertai dengan nyeri saat buang air kecil atau berhubungan seksual. Keputihan dengan ciri di atas merupakan keputihan yang tidak normal yang disebabkan oleh penyakit.


Salah satu cara nak mengatasinya..anda boleh menggunakan PANTY LINER HERBA diatas ini..
ia bukan saja membantu menghilangkan keputihan..ia jugak memberi pernafasan yang baik kepada anggota badan yang terlibat dengan bau pantry liner yang berbau herba..apa lagi tugu..jom cuba...

Review Seandainya


Salam...

Sebelum tu saya nak mintak maaf..semalam tak sempat nak update blog..
Sebab bawak my father and mother checkup kat Cheras..

Ok lah arini nak buat Review sikit about one novel yang i baru beli..

"‎Tak semestinya kita dapat memiliki apa yang dipilih oleh hati kita sendiri dan...tak semestinya yang bukan pilihan hati kita itu tak baik untuk kita..Mungkin ada hikmah disebaliknya"

"Mencintai seseorang itu bukan hanya pada kata-kata. Mencintai itu adalah suatu perasaan
tanpa sebarang ungkapan. Hanya yang benar-benar ikhlas boleh memahaminya"

Saya sangat suka baca novel...
Memang gila membaca novel lah...
Nie tak habis lagik baca novel nie..so nak update blog with sinopsis novel...

Masing-masing enggan meluahkan isi hati. Hanya bahasa tubuh dan bicara tersirat yang memainkan peranan. Areena tidak berani membuka pintu hatinya untuk Wan Zaharris. Bimbang dirinya akan dikecewakan sebagaimana Zaharris Arman menghancurkan hatinya berderai berkeping-kepingan. Wan Zaharris pula bersenda di dalam kata-kata seriusnya terhadap Areena, berharap gadis itu bisa membaca apa yang tersirat di dalam hatinya. Ke manakah sudahnya hala tuju perhubungan ini?

Pertemuan di dalam komuter menjadi bibit memori yang indah buat Shamsul Azhar. Redup mata Areena mengganggu ketenangan kolam hatinya. Jejaka pemalu ini di dalam diam mengharapkan pertemuan seterusnya biarpun masing-masing pernah hampir disatukan.

Tatkala Zaharris Arman menagih kembali cinta Areena, Wan Zaharris muncul sebagai perwira yang melindungi Areena dari sebarang ancaman kehancuran hati buat kali kedua. Tatkala Areena bersedia menerima kehadiran Wan Zaharris dengan hati yang terbuka, takdir penentu segala-galanya mengambil tempat.

Seandainya Areena membuka pintu hatinya terhadap Wan Zaharris… seandainya Wan Zaharris berterus terang dengan Areena… seandainya takdir tidak wujud di antara mereka berdua, apakah dua insan ini akan beroleh kebahagiaan yang hakiki?



So apa tugu lagik..jom beli buku nie....Rm 29 bagik semenanjung Malaysia..dan RM 32 untuk Sabah/Sarawak..Jom-jom...

Monday, July 4, 2011

~Married~


Salam....

Entry arini..tiba-tiba tangan gatal nak tulis entry "MARRIED"..
Teringin ker???tipulah kalau saya kata tak teringin..teringin lah...

Tapi..ingat yer kawan-kawan..Kahwin bukan sekadar ada cinta..
Jangan kahwin kerana cinta saja...Jangan kahwin kerana NAFSU saja..
Kahwin kerana NAFSU saja...tak kan kemana...ingatlah kawan-kawan k..

Jadi..sebelum amik keputusan untuk mendirikan rumah tangga tu..
Take time..to MUHASABAH DIRI..
Waktu untuk bersendiri...
Memikirkan semula keputusan yang anda ambil untuk kahwin k...
InsyAllah mana tahu...baru kita tahu samaada kita betul-betul amik keputusan yang benar atau tak k..hehe..selamat mencuba kawan-kawan...(saya pun nak cuba..ehheheh)

Lawak...sikit...(Maaf....)

Barangkali kisah ini boleh menjadi renungan bagi kita, terutamanya
yang ingin berumah tangga :

Alkisah, seorang pemuda miskin bernama Jamil, berasal
dari Benut, Pontian. Keluarganya hanyalah keluarga sederhana,
Tidaklah disebut miskin. Ayahnya sehari-hari bekerja sebagai
tukang jahit di kampungnya. Karena kegigihannya, Jamil berjaya
melanjutkan pelajaran hingga ke UTM walaupun dengan perbelanjaan seadanya.

Semasa semester 3 di kampus, Jamil jatuh hati pada seorang gadis
bernama Ayu Sofea, juga sama-sama kuliah di fakulti yang sama. Ayu
adalah putri seorang tokoh korporat ternama di daerah Johor Bahru dan
juga masih keturunan diraja. Walaupun secara ekonomi, mereka jauh berbeza,namun itu tidak menghalang keduanya untuk saling mencintai.

Ayah Ayu yang mengetahui putrinya begitu mencintai pemuda dari
keturunan biasa, tak mampu mencegah gelora cinta putrinya. Maka setelah
keduanya lulus, pernikahan keduanyapun diselenggarakan dengan meriah.
Pesta besar-besaran diadakan untuk mengiringi pernikahan. Ayah Jamil
yang tak punya banyak harta, hanya dapat memberikan bantuan sumbangan
pakaian, langsir,sarung bantal, yang semuanya dibuat dan dijahit sendiri khas
untuk pernikahan anaknya. Bahagiakah Ayu bersanding dengan Jamil ?

Ternyata kebahagiaan mereka tidak berlangsung lama. Tibalah saatnya malam pengantin tiba. Mereka berduapun memasuki peraduan dengan bagia. Namun, ketika Jamil membuka pakaiannya dan tinggal hanya memakai seluar dalam, berteriaklah Ayu dengan kuat, sebelum akhirnya pengsan tak sedarkan diri.
Jamil masih dalam kebingungan dan tidak tahu kenapa isterinya histeria dan pengsan. Dilihatnya seluar dalam yang dipakai. Aduh !!!, Jamil lupa yang seluar dalam itu dijahit oleh ayahnya, dibuat dari kain bekas bungkus tepung gandum. Di tengah seluar dalam itu masih terpampang jelas tulisan,"BERAT BERSIH 25 KG".

Sudah tentu Ayu terus pengsan melihatnya. Ayu tidak dapat membayangkan seberapa besar isinya dengan berat sebegitu.

Serius sangat membacanya...muhahahahah...ha... ha... ha...!!