Tuesday, July 28, 2009

H1N1 puye pasal...

kes H1N1 semua uitm seluruh Malaysia dituutp...
owh....boring nye...
naik bas ke kuala lumpur ngan syamira...
dikacau oleh pengaggu bernama ah beng...
huhu,....
dalam bas dah rasa tak sihat...
tido kat umah syamira satu malam coz along gi johor bahru....
tomorow dating with my beloved boyfriend mohammad azrai ahmad....
best taw...
sayang abang....
ehhehehe.....
balik ummah mak terus kena demam...
owh letih nye...penat pun sama...
seluruh badan rasa sengal2 dan letih lah....
gi klinik, alhamdullillah doktor cakap kena demam panas sahaja...
kalo tak aku tak taw lah apa nak jadi kalo kena penyakit kerbau kaki pendek bak kata sir amir....
hehehehhe......bila demam jadi malas nak wat keje....
cian kat mak kena kejar masuk jaga kedai ngan masak....mak sory adik tak larat nak wat kerje.....nasib baik ari nie larat sikit nak basuh baju. ....
hari jumaat aku akan balik k.t...hope ok sokmo....

Monday, July 20, 2009

bz bz...

im so sory...
actually im very bz...
very bz...
tension ngan pelajaran pun ada...
miss kat kampung...
kat anak2 buah...

Wednesday, July 15, 2009

Kurang Ajar punye pempuan..

geram tahap bangat nie...
mula2 pagi ok je mood aku nie....
lebih kurang kul 11 lebih aku,otai and huda kena jumpa puan shida...
ingatkan apa kena rupanya pasal perempuan kat bilik aku tu...
agak kurang ajar puye perempuan....
kitaorang baik ngan dia, nie balasan yang dia balas kat kitaorang...
ada ke patot dia cakap kitaorang nie macam2...
tak sedar aritu 6 aribulan 7 kitaorang tolong dia...
dia sakit, kitaorang yg tolong taw....
otai macam org gila terpekik terlolong panggil fellow....
huda yg tolong tenang kan dia and bagi pinjam baju tem dia nak gi ospital...
aku nie yg papah dia ke bawah dari tingkat 2 taw....
kalo kitaorg nie jahat dah lama dah kitaorg biarkan dia terkontang kanting...
how dare you!!!!!
shit...
aku, otai and huda bengang lah...
kurang ajar...tak mengenag budi puye budak...
malam t aku cite algi...
aku nak gi nazurah....
makan lah...lapor nie...
heheheheeh

Sunday, July 12, 2009

Sambungan Cerita di Kuantan...

kembali lagi...semalam bz...so tak dapat cite banyak...
otw gi ke kuantan aku dudk kat depan...wan,akma and yati di belakang...
syok gila.....tapi banayk berhenti tempat isi myk coz keta haris kena isi angin...(agak nye aku berat sangat kot...)huuhuhu...tapi keta hariz memang kena isi angin coz nak jalan jauh kan...heheheheh(cover balik...)....

ni gambar aku otw ke kuantan...


sampai kuantan dalam kul 11 lebih...sebelum tu aku berhenti kat chendor...mamam mee kari...sedap gak mee kari...yati makn laksa and akma mkn mee kari...wan sakit perut..tak makan apa2...and our driver omar ahriz makan mee kari...hehehehhe...

sampai kuantan kitaorang rambang mata dah...tu la tu kalo prmpn nie gi shopping jarang boyfriend nak ikut....nasib baik kawan kelas kitaorang merangkap driver kitaorang baik hati tugu...tapi kena bagi perut dia keyang dulu...baru boleh jalan2 dgn seronok nya....hheeheheh...
first tmpt yg kitaorg pie adalah panggung wayang....tapi xtgk pun coz cite lama2....huhu...last2 gi facial muka kat depan wayang...wan ptg rambut....akma buat treatment gak....

siap facial....aku and the geng start shopping...letih bangat.....
kat bawah nie anta gmbr2 menarik tk dilihat....

nie gambar aku and wan dalam fitting room..gah try baju...sempat gi amik gambar ngan baju yang aku try tu...

last2 aku beli 2 pasang baju....satu hitam and satu gi seperti gambar diatas....

nie lak wan kelaparan...kat mcdonald...teramat lah lapar wan...hehehhehe...


and nie gambar tem kitaoragn tgh cari kasut....


nie gambar aku ngan wan ngah cari converse....penat gila memilih...


apa2 pun memang best ar shopping...tapi penat gak..huhu....
thank haris bawak kitaorg....
sampai ostel kul 9 malam...oh penat...

gambar yg diaoragn tak perasan aku tangkap....

kalo wan taw aku masuk kat dalam blog nie...mampus aku kena marah ngan dia...huhuuhuhuhuh

nie gambar dia tengah sikat rambut...apa lah dia nie...hehehehheh....sempat gi buat2 macm2.....


ok lah sekian sahaja cerita ku di kuantan...actually aku nie memang gila shopping...kasut lah yang plg aku suka shoping...sampai boyfriend aku bsg, keja nye shopping saja...sory ye pa, ibu memang suka shoping...so pa kena terima ye...heheheheh....owh t malam aku upload gambar kasut converse yang aku beli...mana lah taw ada yang nak beli...heheheheh...

Saturday, July 11, 2009

JALAN>>>>nik jangan jeles...

owh besh gila...pagi tadi(sabtu,11 julai 2009) aku bangun kul 6.20 untuk kejutkan member aku nak gi kuantan.....temankan wan g shoping......
miscall haris 2 kali...
miscall wan 1 kali....kejutkan dema....aku nie pun terjaga coz ada jam loceng anpon aku...hehehehehehhe........
nie dressup aku pagi tu...ngan selipar jamban aku tu....



gila selekeh aku..huhu...janji ngan haris kul 7 pagi...tapi besalah janji melayu....yang pie tem tu ialah wan,akma,yati and haris.....
best gila...perjalanan jauh gila...so tired but its ok im enjoy gila2....


shopping puye shoping sampai tak ingat dunia aku nie...habis banyak gak duit kau....
beli converse shoe: Rm 145.90
baju dua pasang: Rm 37.80
Tali kad matrik and tali kasut: Rm 11.80
Tempat letak buku: Rm 6.50
Facial...:Rm 44.00

habis duit oit..........

so aku kan selitkan beberapa gambar aku ngan wan,yati and akma kat kuantan.....

aku, yati and akma...baru lepas kua salon...


esok pagi aku sambung gi tulis pasal perjalanan aku ke kuantan...aku ngantok nie...hehheheheh

Friday, July 10, 2009

MAKAN..MAKAN....

best gila makan kat kedai baru...owh lagi sedap dari istiqamah...
aku makan nasi goreng seafood and air jus....
jumpa classmate aku kat sana...nana and ah beng dating oit....malas aku nak tegur ah beng takut makwe dia marah....

wan kelate buli aku...jahat...dia suh aku bawak air kotak satu dozen lik ostel dari kedai....huhu...wan sampai hati u...hehehehhe...tapi aku tahu wan tak sampai hati nak wat gitu kat aku...sayang ko wan....
tapi sayang lah malam nie tak leh upload gambar...owh letih aku....

balik ostel wan,yati and akma teman kan aku dalam bilik....
thank u all...ati thank teman kan akak g basuh baju....
budak2 junior om part 3 memang baik2 lah....sayang kamo semua....

ati and ilah tahnk the lot coz bagi akak tempat tido korang....akak tumpang lik tido korang....

pa,sory coz tak dapat temankan pa mesag...basuh baju,kemas bilik...cian pa.....smp pa tertido...tapi pukul 2.15 pagi pa mesag...nasib baik sayang tak tido lagi taw.....heehehheeh....pa sporting lah...sayang pa.....

Syurga Cinta

Hari nie aku tengok cite syurga cinta....
lakonan awal dan heliza....
tentu2 ya aku amik dari budak junior aku ....
thank ati,ila,ema.......
owh cite dia best gila....

"cinta saya mungkin tak seagung cinta Nabi Muhammad kepada siti Khadijah....cinta Zulaika kepada Yusuf"

ayat nie paling best...hehehehehhe...
pa, when u want to give this word to me....heheheheh...

for my lovely bucuk bacam,manje pengarang jantung, huby yanng nakal....

I SWEAR I WILL LOVE U UNTIL I DIE....
my life will suck without u...

family syg dah restu...bila kita nak kahwin..heheehehe...
sayang nak perkahwinan bertemakan taman...(gatal tol aku nie)....sayang nak guna tema warna hijau atau unggu cair....

to all my friend who see my blog...
sory yo...actually i love him...so i express in my blog....
jiwang pun jiwang lah...
tapi aku tak sejiwang seseorang tu yang tengah masyuk bercinta....
my boyfriend sporting ok...tak kisah kena usik atau bahan...huda tahu lah coz huda penah jumpa dia....

DUIT!!!!!!

owh minggu yang memenatkan bagi kau....
tension...banyak dah assignment yang kena wat....
owh tolong aku.....
Bel,Public Speaking lagi....
rindu kat tv kat umah...nak tgk cite toyol....
mak...anta tv kat adik satu....
huhu...

owh best nye member2 aku yang dapat ptptn...
dorang shoping aku tak dapat shoping lah....
sedih nye....
huda belanja aku...
kecian kat aku yang tak makan nie...
kelaparan nak makan kfc...
hehehehhehe....

suka ar dema dapat duit ptptn dh masuk...
g shoping tak ingat dunia....
bila balik tangan penuh tak muat.....
huu...jelesnya tengok hangpa berbelanja....
huhu.........

Thursday, July 9, 2009

KULIAH DAH BERMULA...

owh ada kesilapan pada blog aku bawah ntadi...nape gambar han jadi begitu...owh my god...
aku dah pening dah tem wat blog nie...aku tak mandi g tem buat tu...hehehheh....

7/7/09(selasa)
kuliah dah bermula....jadual gila padat...tension nye aku....sem nie boleh ke dapat dekan lagi??bak kata mak aku berusaha jangan ingat boyfriend je....jangan meniru...ilmu tak berkat...mak...adik ingat pesan mak...mak jangan risau ye...adik tahu adik ada tanggungjawab...adik tak nak mak and abah susah...adik sayang mak and abah.....

hari nie jumpa lagi ngan kawan2 aku yang gila...ehehheheh....group aku....huda,otai,mira,dbah and nadia....jumpa lagi best friend aku yang sentiasa mendengar rintihan hati aku...heheheheh...wan amalina....sayng korang semua...bawah tu gambar wan ngan aku...atas gambar student permepuan omd4ta



PENDAFTARAN KOLEJ...GILO...




4/7/2009(sabtu)

HARI YANG MENTENSION KAN AKU....
SEDIH PUN ADA....pas antar aku family aku balik n9 terus....
owh my god...aku angkat barang dari stor sorang2...penat nye.....nasib baik ada junior aku han budak part 3 om tolong akngkat sikit...thank the lot han.....
ini gambar budak yang baik tolong aku tu.....


waa best gila dapat bilik besar....jangan jeles yo...heheheh...
malam tu aku tido biik mira and nadia....
huda and otai cepat lah balik...aku boring nie.....huhu...

5/7/09(Ahad)
pukul 4.45pagi....
owh my god...perut aku sakit...hampeh ini kerja makan durian lah nie...aku makan durian kat umah sebelum datang k.trgnu....ulang tandas je...nasib baik pakwe aku tak tido lagi....jadi dia teman kan aku menghadapi sakit perut....thank huby...love u....when i need u, u always be with me....lama gak dia teman kan aku......cian dia....hehehehehe



pukul 6.15pagi...
huda and otai come in our new room....heheheh...aku terus cau dari bilik mira and nadia menanti kepulangan kawan baik aku nie......
a

borak2 jap...pastu sambung membuta pulak....
hari nie jugak merupakan hari yang meletihkan aku.....owh my god dapat sorang g romate baru...bidak part 3.....nasib baik bilik aku besar...hehehehehhe

ulangan....hehhehe

kehidupan aku aka berulang untuk seminggu yan glepas coz seminggu yang lepas aku tak buat blog lagi...heheheheh....

1/07/2009
hari nie aku kuar dengan best friend aku yang terbaik tahap cipan....
kat dia lah aku meluahkan segala2nya....
she is the best....aku sayang gila kat dia....Siti Nur Aisyah bte Kamaruddin....
ayat yg aku tak boleh blar dengar tem kua ngan dia ialah...
"oit ko makin tembam and montel"
oh my god....tapi truly memang betul pun cah(pggln aku kat dia)...
aku memang makin tembam....ini semua pasal mak and ayah aku lah nie....hehehe
bagi aku makan banayk2 sepanjang 2 bulan cuti sem nie....
apa2 pun thank for my beloved parents.....i love u all....

this is my lovely friend..

malam hari...lepas balik dari bandar...
seperti biasa kehidupan aku akan berlangsung dengan baik nya...hahhahah...detik2 berapa hari bersama family aku......

2/7
hari ini aku bertolak balik ke terangganu...owh so sad....
lepas nie aku jarang lik n9 lagi....
tapi cuti 2 bulan memang best alh....bersama keluarga aku.....aku kua ngan kawan2 dan yang penting aku kua date ngan boyfriend aku....MOHAMAD AZRAI AHMAD.... i love u pa......

aku tak tahu lah kalo aku kehilangan dia...hiuhuhu...i will die maybe(heehhheeheh)...

selamat tinggal kampung ku...and all my friend yang tengah masyuk bercuti lagi di kampung...and selamat tinggal bakal family mertua aku(kat lui barat)....heheheheh...nanti menantu mu nie balik lagi ye......

Tuesday, July 7, 2009

KATA2 ALUAN...hehhehe

salam..
terima kasih kerana mengunjungi blog aku yang tak seberapa ini...
hehehehe...
aku baru mula berjinak2 kekancah blog...

harap semua membaca dengan hati yang tenang yo...