Sunday, August 30, 2009

Ku hanya mampu berserah...

aku dah berusaha segalanya...
sekarang aku hanya mampu berserah pada yang Maha Esa....
Seandainya aku mempuyai kuasa akan ku ubah semua itu....
sekarang berserah je lah...
andai itu yang terbaik aku akan terima dengan hati yang terbuka...

Sekarang aku ngah try untuk buat satu project...
lantak ar orang nak cakap apa pun tentang diri aku....
yang penting aku tahu siapa diri aku yang sebenarnya....
kalo nak dengar cakap orang jer sampai bila2 tak maju...
kadang2 keburukan kita jer orang nampak...
kebaikan kita????
selain tu...
huhuuh...

k lah project aku ngah berjalan ngan lancar nye...
dah 20% berjalan...
pepehal aku bagitaw...


to all persons whos see myblog...
im so sory...
im not good person but i still have feeling and pride...

Tuesday, August 25, 2009

Assignemnt Bel..

Petang nie kelas takde....aku dah samapai kat kampus baru tahu miss juliana takde...
kuliah ditangguhkan...oh...penatnye...
nasib baik ada discuss tentang assignment bel untuk role play....
next week dah ada presentation...minggu nie tak jadi balik bukak puasa ngan family tercinta....
and jugak ngan boyfriend tercnta...
aku nak balik lah...tapi banyak hal lah minggu nie...
huhuu....event proposal dah lulus...kena tumpukan perhatian lah pulak...
boring lah pulak ngan minggu nie...
best nya sapa yang pakwe atau makwe ada kat sini...
dating sokmo...macam adalah budak kelas aku yang tengah dilamun bercinta...
sukahati kome lah...janji kome jangan menyusahkan aku lak k...

k lah malam kang sambung laik...
nak sambung discuss...
adios....

Monday, August 24, 2009

Kasih Sayang Yang Terindah...

Hai...
start dari malam tadi sampai sekarang aku dapat merasakan kasih sayang...
ehehehhe....first kasih sayang dari ibu aku...ehehhe...
pagi2 dah tepon anakanda dia untuk mengejutkan bangun pagi....
terima kasih mak......sayang mak....

kedua dari pada bucuk aku...mohamad azrai ahmad lah...
sayang abang...love u...
hope2...hubungan ngan dia akan berkekalan hendakya...

ketiga...kasih syg dari kawan2...ehhehe...
adalah cerita nya...tak leh cerita dalam nie...nanti ada orang bangga lak..hehehe...

aku harap sangat kasih sayang dorang akan berpanjangan....
kasih sayang dari-Nya pun aku rasakan sekarang.....
Alhamdulillah syukur nikmat atas segala pemberian dari Illahi....

aku nak sambung tidor...
t petang ada kelas...
t smabung g blog aku...
muahhhhhhhhhh who's see my blog...

Puasa hari ketiga....

Maaf semalam tak dapat nak mengedit apa2....
bz sikit semalam...alhamdulillah arini dapat gak aku berpuasa lagi...
juadah berbuka puasa aku arini ialah nasi+telur kicap+pajeri nenas seketul....
pembelajaran pun setakat nie alhamdulillah lagi...semuanya berjalan seperti biasa...

harini anak2 buah aku yang tersayang ada kat kampung halaman...
best nye dema...cuti sekolah lik kampung...
aku?????
still lagi kat kuala terengganu,...hhuhuuhuhhu...
lambat ye nak habis belajar kan...
boring dah dok kat sini..hehehe.

untuk seseorang....
dont think u clever but u only person that like to busy about other person....only know talk...talk and talk.....without think what other people feel when u say like that...so watch out your mouth!!!!!

Saturday, August 22, 2009

puasa datang lagi...

ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna.,....agar dapat ku harungi dengan sempurna......
Ramadhan datang lagi...alhamdulillah....dapat ku merasakan nikmat berpuasa lagi...
and kali kedua aku berpuasa di uitm kuala terengganu tanpa family tercinta...
sem lepas aku menangis ingat kat mak......alhamdulillah sem ini aku tak menitis kan air mata...amin....
ramadhan datang dengan begitu cepat nya...aku berpuasa bersama rakan2 aku disini...
mak dirumah merindui aku yang comey nie(cewah2...)
mak bukak puasa apa lah arini....tahun nie aku seperti biasa lah dapat balik berbuka bersama family akhir bualn lah nak dekat2 raya...tu pun 2 ari lagi pas tu dah raya.....tapi takpe alh janji aku dapat berbuka bersama ngan family aku....
berbalik semula pada puasa aku di ostel...
arini juadah berbuka puasa aku adalah nasi ayam yang tak berapa nak jadi...
hehehe...air milo......simple jer....desert pun takde...tapi takpelah aku bersyukur kerana diberikan lagi nafas dan rezeki untuk aku berbuka......

aktiviti yang aku lakukan arini:
*kelas manderin pagi tadi yang tiba2 aku rasa macam bosan gaklah...
belajar nyanyi lagu...tapi aku takde mood.....
*kuar mydin mall beli barang makan...
*buat something kerja yang agak gila dan memang berani mati...

hehehehe...apapun first ramadhan memanag best ar....tapi dalam kedamaian aku menikmati bulan ramadhan ini kenapa ada makhluk2 yang masih tak berpuas hati dengan diri ini...dah banyak sangat amal ke...kita nie hanya insan biasa yang hidup di muka bumi yang kita sendiri tak tau esok hari kita akan pergi menghadap Nya juga...aku sedara aku tak baik pun tapi sekurang2 nya aku sedar diri....
hope u be like me...

Wednesday, August 19, 2009

im sick now...

salam..
owh aku demam balik...batuk and selesema menyerang kembali...
gelinye nak makan ubat batok....huhu...
nak wat macam mana kena gak mamam...aku ada satu cerita nak cerita kat korang nie...
macam nie cerita nya...

mulut yang seperti longkang kalo di cuci macam mana pun tetap terbau gak longkang ye....
tu lah aku cuba nak sampaikan sekarang...kita nie hidup jangan lah suka mengata orang...nanti mulut mesti bau macam longkang...satu lagi jangan lah suka tengking orang....orang tak respek pun diri awak tu kalo awak macam tu....
so sebelum membuat apa2 tu...jangan lupa tengok diri tu sendiri dulu taw...baru nak menilai orang lain.....

*hubungan ngan my boyfriend ok jer...heheheh....tengah sakit2 nie dia jaga ngan molek gila walaupun dok berjauhan....suh mamam ubat tepat pada waktu nya...and dia still ingat yang dia ada makwe yang perlu dijaga...heehehe...cayalah...
"peluklah diriku....
dan janganlah kau lepaskan ku...
dan janganlah kau lepaskan diriku....."

abang jangan lepaskan sayang k...nak sntsa berada bersama ngna abang....

Sunday, August 16, 2009

what i must feel now?

what i must feel now?
im very sad....why be like this...
i dont know what to do...
aku try nak jadik seorang yang terbaik...
menjaga mulut...tingkah laku supaya kena dipandangan orang...
tapi nape ye...aku bek tapi orang tak menghargai.............

Tuesday, August 11, 2009

Im tired...

letih nye...sem nie tak cukup tidolah...
ngantuk sangat...letih pun sama...
aku ada masaalh kesihatan lah...
nape ha?tangan aku belah kanan lebam...
risau lak aku....insyaAllah takde apa2 kot....

credit hours tido aku tak cukuplah...
huhu...nak cukupkan tem ari cuti boleh tak ha?
heheheheh...

rindu ar kat kampung...rindu sangat kat mak aku....
rindu kat ayah aku gak and rindu kat anak2 buah aku yang naughty2 tu...
lambatnye akhir bulan nie...aku tak sabar nak balik umah lah...berbukak pose ngan family and pakwe aku yang tersayanglah...

arini aku nak masuk kan blog aku dalam my space....
so pada sapa2 yang terbaca blog aku nie sorylah ye...
kalo aku ada terkutuk korang ke kan...
ehehhehe...
especially wan amalina wan anuar,...
aku terpaksa dengan rela hati memasukkan gambar2 dia yang tak berapa nak senonoh tu...
hahahahah.....sory ye sayang ku skandalku wan oit....

Monday, August 10, 2009

im so sad...please somebody help me....

i miss my boyfriend, Mohamad Azrai Ahmad....sayang,rindulah...
beberapa hari nie asyik nak gaduh je...nape ha?
tu la u, bagi i sad2 gi......heheheh...
i nak cakap ngan u yang i really love u....
i only want to life with u only.....

rindu nak wat something ngan cayang u:
*nak paksa u nyanyi sorang2 je...
*nak tengok sayang makanlah...
*nak cubit u kuat2...biar u sampai marah...
*nak u pujuk2 i lah....
*nak manja ngna u lah...
sayang, orang sayang sangat ngan u....

perkara gmbr+sedih yang u wat kat i...heheheh...
*u suka nyakat i
*kadang2 u suka tugu i ngalah kalo tem i majok ngan u...u pujuk jap je...
*i suka bila u datang umah i...my family dah on je...ehhehe...
*i suka dengar u nyanyi ....


sekarang i nak cakap ngan u...
i sayang sangat2 ngan u...orang takde lelaki lain dalam hati orang dah...
bial merajuk ngan u, orang tak suka majok lama2...
coz nanti awak tak nak pujuk lagi....

orang selalu taya awak samaada awak sayang ke tak kat orang....mesti jawapan awak, awak sayang ngna orang...orang gembira sangat bila awak cakap macam tu...

Thursday, August 6, 2009

PENAT.....

>
Owh hari nie penat gak..
bangun tido lambatlah...eh kalo duk umahn nie mak aku conpem dah membebel nie....
rindu lak kat mak aku....

malam nie ada kelas mandrinlah...huuhuu...

meh kita cek apa yang patot....

perkara yang aku wat tadi:
-bangun tido...
-kejutkan boy aku...
-cuci muka and gosok gigi...
-masak air tok masak bihun...lapor...
-o9 lah...heehhehe

perkara yang aku tibe2 rindu:
-mak n ayah aku...
-my husbandlah,mohamad azrai ahmad...
-anak2 buah akulah...
nie gambar anak2 buah aku:
huhuhu...comey kan macam mak cik dia lah...hahhahah...
-rakan-rakan lama aku...especially ecah,ina,yati,sidah,cot,ida(inul),fadz....
-katil kat umah aku...
-garfield aku yang comot...
-pooh aku yang besar....
-makan aiskrim....
semua bendalah aku rindu......

perkara2 yang aku malas arini:
-mandi..hahhahaha...malaslak...
-makan nasi...on diet sekarang...
-study coz arini cuti....
-lipat baju...

perkara yang aku suka nak wat arini:
-karoke...hahha...maybe 10 lagu....
-tido...tido...coz ujan kat luar lah...
-men mesag and gayut ngan pakwe aku...malam nanti...
-kemas segala buku2...

sebeanrnya apa yang aku cakap adalah luahan hati aku lah...aku dah boring tahap gaban dah nie...tapi kan best kalo ada orang gaji yang watkan..hahhahah....

fund rising...

today our fund rising activities...
we all very happy to do all activity...
budak perempuan dengan kerja nya...
budak lelaki ngan car wash dorang...

kecian korang....

start dari pagi kitaorang dah start edarkan flyerslah...
memang bz gila dengan nak tunjuk assignemnt kat miss juliana...
nasib baik miss ju sporting gila...
thank miss....

pukul 12.00 tengah hari...
bermulanya aktiviti pelajar omd4ta unutk membuat apa yang patot for our fund raising....
memang gila penat ngan aktiviti masak sardin n packinglah...
macam2 kejadian berlaku tadi...tapi mmg kelakarlah...

1.30...
owh president dah tepon taya nak mula bila fund raising lah......
cepat...cepat semua...heheheh...

1.45petang...
semua aktiviti fund raising bermula lah....
ROJAK BUAH
SANDWICH
AIR GAS
KEK CHIFON
TAYANGAN FILEM...

memang banyak gila...
ops lupa carwash budak lelaki lah....

cian dorang...polish bagai nak rak ye...

tapi apa2 pun aku ucapkan tahniah kat korang lah...
korang memang the best....

t next week kita setelkan fund raising kita lagi ye....

----my life-----
memang bestlah...
syg aku dah elok demam...
pa,janji malam nie nak bagi apa yg patut...
nape tido..
huhuuuhuhuh...
majok lah...
huhuu

Tuesday, August 4, 2009

hari2 yang berlalu...

hari2 yang berlalu kadang2 banyak mengajar aku tentang kehidupan....
bila aku gembira semua orang bersama aku...
namun bila aku sedih tiada sapa bersama aku...
aku benci tahap gaban lah gini....

minggu yang memenatkan jugak bagi aku....
sengan assignment, event yang kena banyak urusan dan macam2 lagi....
tapi dalam keletihan aku dapat kegembiraan...
kegembiraan bersama rakan2 dan kekasih hati aku......

untuk kawan2 aku:

romate aku(huda and otai):
korang memang sengal lah....hahahhahah....nape kejut aku lambat gi kelas....
hehehhe....aku bosan lah ngna study...aku nak tido je nie....
boring belajar tiba2....bantu aku...weh tolong aku buat perkhidmatan print aku....letih....korang memang the best lah....kuat tido pun ye...ahhahahah...

mira,dbah and nadia....
tem pagi kitaorang tugu gi kelas....tem petang koma lah tugu kitaorang gi kelas...sory...kitaorang tertido....heeheheheh...jangan marah...mira agak bengang minggu nie...asyik terkena je....ngan AIman lah paling kelakar kat cafe...
hahahhahah...mira jangan marah deh...

wawa yang comot....
ehheheeh...wawa memamng comot....kawan aku yang tersengal gak....kadang2 aku terasa gak ngan dia nie..heeheh...tapi dia pun teh best lah...aku memamng sayang gila kat dia...hehehehe....otak yang kadang2 gila2...sewel kadang2....but whatever pun aku nak gi shopping ngan ko pempuan...nak habis kan duit lah....

wan kelantan yang saja cari gaduh....
wan kelantan memang suka cari gaduh ngan aku...tapi apa2pun dia memang best lah...gaduh2pun still jadik kawan baik woit...karoke pun nyanyi macam sewel je...wan memang gila....tapi ok ape digandingkan ngna huda...hahahhaha....kelas miss fini dia asyik kena je...tu lah ko wan nak kenakkan aku tapi ko balik yang terkena ...padan muka sama ko..

anas....
owh ini dia president event aku....yang kadang2 nape tah dia macam ada angin lak...
minggu nie dia kena datagn bulan kat(ampun..hahahha)....asyik nak marah je...cian ngan semua orang...hoho...datang bulan ye...hahahha....tapi apa2 pun nanti aku carikan pasukan sorak khas tuk ko....seperti yang ko mintak tu....

ah beng yang pening....
ah beng what wrong minggu nie...dah lah ko makan cempedak aku...hahahah...ko ingat kau lapar sangat ke ngan printer ko...aku ingat tu beng...hahhahaha....ah beng aku nak saiz baju s...leh tak...hahahha...tah muat entah tidak...tapi konpem tak kan muat selagi aku tak kurus kan badan aku yang semakin tembam nie....

nana....
nana asal lah kawan aku sorang nie....ko keje nak tengok watchmen ye...jangan lupa jual taw...t kongsi ngan aku...hahhahah.....

p/s:untuk kawan2 aku yang lain sory tak sempat nak berkarya....hehehe...yang diatas nie...sory terkasar...

5 perkara yang aku nak buat sekarang:

-aku nak tido...
-aku nak cakap ngan mak aku...rindu...tadi kelas miss fini aku nangis ingat kat mak aku.....
-aku rindu nak borak2 ngan huby aku mohamad azrai ahmad...dia tak sihat...rindu nak dengar sore dia yang manja dan nakal tu....
-tibe2 lapar....
-cuci muka...malasnye....

apa2 hal pun aku adalah aku...hehheeheh...aku sayang semua orang yang aku sayang...
dan kau benci semua orang yang benci aku...ehhehehe...

caw...aku nak tido...