Saturday, August 22, 2009

puasa datang lagi...

ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna.,....agar dapat ku harungi dengan sempurna......
Ramadhan datang lagi...alhamdulillah....dapat ku merasakan nikmat berpuasa lagi...
and kali kedua aku berpuasa di uitm kuala terengganu tanpa family tercinta...
sem lepas aku menangis ingat kat mak......alhamdulillah sem ini aku tak menitis kan air mata...amin....
ramadhan datang dengan begitu cepat nya...aku berpuasa bersama rakan2 aku disini...
mak dirumah merindui aku yang comey nie(cewah2...)
mak bukak puasa apa lah arini....tahun nie aku seperti biasa lah dapat balik berbuka bersama family akhir bualn lah nak dekat2 raya...tu pun 2 ari lagi pas tu dah raya.....tapi takpe alh janji aku dapat berbuka bersama ngan family aku....
berbalik semula pada puasa aku di ostel...
arini juadah berbuka puasa aku adalah nasi ayam yang tak berapa nak jadi...
hehehe...air milo......simple jer....desert pun takde...tapi takpelah aku bersyukur kerana diberikan lagi nafas dan rezeki untuk aku berbuka......

aktiviti yang aku lakukan arini:
*kelas manderin pagi tadi yang tiba2 aku rasa macam bosan gaklah...
belajar nyanyi lagu...tapi aku takde mood.....
*kuar mydin mall beli barang makan...
*buat something kerja yang agak gila dan memang berani mati...

hehehehe...apapun first ramadhan memanag best ar....tapi dalam kedamaian aku menikmati bulan ramadhan ini kenapa ada makhluk2 yang masih tak berpuas hati dengan diri ini...dah banyak sangat amal ke...kita nie hanya insan biasa yang hidup di muka bumi yang kita sendiri tak tau esok hari kita akan pergi menghadap Nya juga...aku sedara aku tak baik pun tapi sekurang2 nya aku sedar diri....
hope u be like me...

2 comments:

  1. nani...sapo tok puah ati dga mu tus..

    oyak meh...

    aiii,,,,ado jgk la makluk ni...

    ReplyDelete
  2. taw takpe nik...
    memang kurang ajar budak nie...
    mu tolong aku ajar sikit budak nie leh x?

    ReplyDelete