Monday, May 17, 2010

hari keberapa tah..

diam tak diam dah masuk seminggu aku kat umah..
best memang best..asyik makan jer..
bila aku nak diet nie..huhu..
and then bila nak kuar date ngan bf aku nie..
dia manjang bz jer..
sedih aku macam nei..hhuhuh

takpe lah..ada jodoh jumpa gak aku ngan dia..huhu..
walau hati ku rindu..
thn jerlah..huhu..

duk umah kadang2 best kdg2 bosan jer..huhuh..
nasib bek ada laptop and broadband.heheh..
dapat gak aku online..hehhee..
kalo tak lagi aku boring..
silap2 aribulan aku membuta jer kerja aku..
ehhee...

tak sabar nak tugu gi praktikal..
nak cepat habis praktikal..
and then further degree..
and then kahwin..hahah..
gila apa nak kahwin cepat2..
tak maw aku..ahhaha...
tak sanggup ooit..
tak berbakti lagi kat mak and ayah aku..
lain lah kalo dah berbakti..
tak kesahlah..hehehe.....

Tuesday, May 11, 2010

~hari pertama di rumah ku...istana hatiku..~

waaa....best nyer..akhirnya tepat kul 2 petang tadi aku and family aku sampai...
dari cherating..kitaorg masuk kuantan jap..pastu terus ikut jalan gambang(saja jalan2)..pastu terus ke temerloh and terus ke negeri sembilan....

penat tak payah nak cakap lah..kerja aku tido jer dalam bilik..
itu yang paling best di buat didalam kereta..ahaahah....
walaupun rasa makin jauh ngan kawan2 kat kampus..tapi bak kata orang...
hidup mesti diteruskan..ada jodoh berjumpalah kita...huhuhu...

sampai jer ke istana ku di lui timur.....
teramat lah best..
pasni takde lagi dengar bunyi enjin and hon keta pak harun....tak dengar dah otai memekak..tak dengar dah huda membuat karangan dia dalam bilik..ahhaha...tak dengar dah sore mira macam kartun..tak dengar lagi tok wan merepek..tak dengar lagi haris cakap "aku gurau jer nani", tak dengar dah wan amalina manja2 ngan aku...semua dah takde.....
hidup aku akan aman ke?ehhe...selama nie tak aman ke hidup aku??jeng2...ahhah....

orang kata bila jauh baru rasa rindu...
serius gila2...
aku mulai rindu saat bersama classmate aku..romate aku...
saat kelas che mud(ent) kelas paling aku n the geng gemar ponteng..hahah..
kelas miss lida yang pagi2 aku datang lewat..heheh...tak denga dah miss lida cakap aku macam kawan baik dia..huhu...
merindui saat kelas miss ira yang sporting..."nani...jangan lupa dating kita khamis nie" kata miss ira.....aku teringat...gila2 aku rindu ngan dia...
kelas puan sha....your honour dah marah..,ehheh....
kelas puan anes yang sporting dan baik sangat..melayan kitaorg dengan cukup baik..macam budak2 kitaorg..ehheh...
kelas puan norena..cakap lembut gila..rindu gila..huhu..
SERIUS...AKU RINDU GILA DETIK SEMUA NIE...

sungguh aku menyayangi mereka semua....

love u all...

Monday, May 10, 2010

dah tamat....

diam tak diam..dah 2tahun setengah aku study kat kuala terangganu..uitm chendering...i stand at here...tak sangka betul aku....sekejap jer dah habis...

semalam lepas jer papaer law...kitaorg keluar karaoke ramai2..
aku satu bilik ngan anas, tok wan..and romate aku yang tersayang..huda and otai..
tak sangka gila aku leh sporting gi karaoke...
aku tahu..pas nie susah dah nak keluar ngan dorang ramai2.....
sedih pun ada..tapi nak wat macam ner...rasa macam tak pernah menggunakan masa untuk bersama jer..ahhaaha...

tak tawlah..tiba2 je perasaan aku sedih..yerlah...rasa macam baru sekejap jer kenal dorang....
tapi apa2 pun pelbagai yang aku dapat kat sini...
perasaan sedih...gembira..and semua....aku tak dapat gambarkan macam mana.....huhu...

tepat kul 2.30 petang...
kitaorg semua ditempatkan dalam dewan akademik untuk sesi taklimat latihan praktikal...
bersyukur gak aku dapat syarikat tempat praktikalll...so aku akan mula praktikal pada 5/7.....
tapi mula awal..tak adil tol..ahhaha...

habis jer seminar...aku n dak2 kelas tangkap gambar ramai2...
masa tu dah start rasa sedih...
masa berpisahan ngan dorang...sempat lagi memohon maaf atas keterlanjuran kata2 masing2...
yerlah kita nie hidup tak bagus mana pun kalo mulut macam cibai...

tepat kul 5 petang aku berangkat pulang..
sedih gila...masa dalam bilik otai sempat merakam video kami bertiga...
memang lah tak dapat digambarkan perasaan aku..
yerlah bape lama lak aku duk ngan dorang..
suka duka ditempuh bersama..
apa2 pun memang the bestlh...

meniggalkan UITM chendering that i stand here..
i;m very proud to be here..
i love uitm chendering..
petang tu berangkat pulang meninggalkan semua orang....

to all my friends..
thank u..
love u all...
remember our memory...

Saturday, May 1, 2010

~kuar2,................~

saat akhir kat kuala terengganu...
sangat membosankan...so..gate bayak pas paper..menghabiskan masa keluar dengan kawan ku yang tersayang..hehe..itulah dia sichali2 amalina..hehe...aku sayang sama kamo...

tinggal lebih kurang 10 ari lagi di uitm kuala terengganu sebelum melangkah masuk kealam praktikal meningalkan alam uitm yang amat mengembirakan kadang2...sedih pun ada....and bercampur semua..duka and gembira salih berganti....andai boleh diubah....aku nak ubah apa yang duka..duka amat pedih...gantikan dia dengan gembira..hehhe...

Tapi itu semua tak mungkin terjadi...
hidup perlu diteruskan macam mana orang yang ckap tak leh patah balik..
begitu lah perjalanan hidup kita.....

biarkan semua itu berlaku andai itu pinta nya.....
biarkan ini semua terjadi andai kasih dah tiada...
biarkan cinta itu pergi andai kita tak dapat mencintai lagi...
kerna cinta itu tetap ada dalam hati...(apa yang aku merepek nie??)hahah...

arini tak kua..esok pun tak kua..lepas paper ob baru kuar balik untuk mengenjoykan diri sebentar bersama kawan2...
merelease kan tension sebelum paper terakhir ada..ehehe..
so tomorow kita jumpa lagi k...
bye...blog....