Saturday, November 27, 2010

~PAss LAh.....~

Salam....

bersyukur aku kehadrat Illahi kerana masih diberikan peluang untuk terus hidup...

Entry aku arini...
Pass Lah..
ada apa ngan pass lah????
Sebenarya pagi tadik tepat jam kul 8.20 pagi aku sudah pun berada di Driving School..
Untuk apa??apa lagik..
Untuk Mengambil Ujian Kelayakan MEmandu ataupn nama lain eh...QTI....
Nak dijadik kan cerita beratur puya beratur...
sekali tu..giliran aku nombor 9...
dah lah nombor 9..
kul 12.30 tengahhari lak tu..

korang bayangkan lah...perut aku puyer lapar..
tak sarap puya kes lah nie..
nak dijadik kan cerita pulak...
tempat tu dah lah panas..
bertambah lapar lah perut aku..
masa tu lah teringat roti jala, nasi lemak bagai..
purgh..masa tu aku siap berfkr lagik..
kalo lah ada roti jala nie..
sedap nyer..

ok..kita lupakan pasal roti jala yang sedap tu ek..
so..tepat kul 12.30 aku memulakan ujian aku..
tapi..betapa bayak kali aku wat mistake..
dek keranan 1 ayat dari pak cik yang ngajar den tu kepada penguji..begini ayat nyer:
"tolong student aku lah"
yorlah..dorang dah konal sesama sendiri..boleh lak cakap macam tu..heheh..
tapi orang cakap pe...tuah ayam nampak kat kaki..tuah manusia siapa tahu..
tuah ker atau nasib bek..ehheh..
JPJ tak dapek den wat gitu..ehheh..
dan dengan jayanyer..
Aku pass QTI...

so..pak cik tu koba t pak cik tu setup kan gi amik JPJ..so tugu jor lah yo...


Bingkisan Rindu Siti Rosnani Mokri

Friday, November 26, 2010

~LEseN KeTOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!



Salam....

First of all...
Bersyukur ke hadrat Illahi kerna masih memberikan ruang kepada diriku untuk mengharungi hari2 mendatang.....

Berdasarkan kepada entry aku ari nie....
yea...LeSon KeTo...
actually aku dah daftar amik lesen keto nie dari bulan 7 lagik...
Yolah semasa aku praktikal di SAJ...
hajat hati nak habiskan lah lesen keto dalam masa praktikal...
NAMUN nak dijadik kan cerita yer....
jengjeng...heheheh...(saja wat gimik walaupun tak gimik pun..heheh)

Kerana terlampau sibuk untk praktikal larh konon(tak sedar sabtu ahad jer aku hilang lek kampung..)..hehe..so tertangguh2..
jadik...disebabkan BIG Boss a.k.a mak aku dah marah2 suh habis kan lesen..
Jadik nyer..dengan berkat dan tekad yang teguh dihati den yang COMEL nie...(pasan lagik..jangan pasan nani..)
aku pun bertekad dengan untuk menghabiskan lesen dalam akhir bulan nie..
hasilnya..
Esok bersamaan 27/11 aku akan ambil ujian kelayakan..
kalo lepas..aku leh terus tempahkan diri ker JPJ...
harap2...aku akan berjaya lah yer kawan2...
jengjeng...amin....

(Maaf..tooopik bawah ini aku sajar jer masuk kan walaupun takde kena mengena dengan title arini...)
Dalam pada itu..sibuk2 aku belaja kereta..
aku turut bergembira dengan BFF aku nie..
baguslah..aku happy sangat ngan dia...
dia sekarang pun takde sedih2 atas peristiwa yang lalu..hhehe..
aku taw..dia leh nyer..lupakan Ex dia..
dan sekarang..dia sedang berbahagia...

To My BFF...
saya doakan kebahagian anda..
jika anda bahagia...saya turut akan merasa bahagia...
saya sayang awak sangat2...
jangan pernah ada sesiapa cuba mencipta jurang dalam hubungan kita...
saya akan sokong apa yang awak buat..
awak ingat taw...
lupakan sejarah cinta yang lalu...sayang awak..



Bingkisan Rindu Siti Rosnani Mokri

Thursday, November 25, 2010

~SePERTi yang ku JanjiKAn...Picture...~

~sir amir,Dbah,Hudadada~
my sir yang best + sporting sangat




~zika yang tak comel & eqa yang comel sikit...~
my member gila2..


~my BFF depan sekali...WAWA..time kat Kembara mahkota johor...~


~Last memory with azy....with wawa n wida~


~Before hari RAYA AIDILFITRI tahun 2009...memey...wawa...~


~Kuar mengenjoy ngan my geng...huda,nadia,mira,dbah & otai..~


~Hari raya puya sambutan untuk Faculty OM,Uitm Kuala Terengganu~


~My Geng..~


~Ini dia Ex-Classmate aku masa SEkolah Menengah..5S~


~The last but not least...my sunshine...cewah...~

Nie dia sedikit bingkisan dari ku..gambar2....actually gambar dorang bayak dalam memory laptop aku nie..tapi..setakat nie jer dulu aku letak deh..ehheheh


Bingkisan rindu Siti Rosnani Mokri

~YaNgggg Terindahhhhh dALaM HiDUpkU..~

SaLaM.....
Ya..entry aku arini...YanGGGG TerINDah DalAM HiDUPku.....

sebelum lebih panjang lebar aku mencoretkan blog aku arini...
bersyukur ke Hadrat Illahi kerna masih memberi KEseMpaTan untuk aku menghirup udara segar di muka bumi ini...memberi aku kesempatan untuk menunaikan tanggungjawab kepadaMu, Keluargaku dan kawan2 ku....

Entry aku hari ini lebih berkisar kan kepada insan2 yang bayak
memberikan kehidupan ku indah....
jika difahami balik ayat ku...kalo diolah2 balik..maka dapatlah tajuk entry diatas...hehehe..

"MEREKA" ini insan yang bayak membantu aku dalam menjalani kehidupan ku...
yer..dari dlam kandungan, sehingga aku dilahirkan pada 23 Januari 1989..
mereka lah menjaga aku..membesarkan aku sehingga jadik sebesar nie...hehhe...
kehidupan aku indah dengan kehadiran mereka..dengan panggilan telefon setiap hari dari
bondaku(jika berjauhan), nasihat dari ayah ku, kata-kata peransang dari kakak-kakak ku..semangat dari abang2ku..
Yer..mereka yang terindah...memiliki mereka dalam kehidupan ku..membuatku lebih menyayangi hidup ku....ku bahagia memiliki mereka...




~FAmiLy Ku.....................................~


insan ini jugak amat membuatkan hidup ku sentiasa indah...
dia ialah insan yang kusayang...Mohamad Azrai Ahmad...
LElaKi yang membuat ku mengerti erti kesetian, kasih sayang dalam perhubungan..dan segalanya...dan paling aku tak kan lupakan..insan yang mengajar ku erti cinta..(cewah...berjiwang lak..)yer..dialah insan itu...kalo boleh dikira kasih sayang aku kepada sidia...kiralah...(kot tak tdo)...eheh...dia membuatkan hidupku sentiasa indah....thank to be my love and always in my side..

"Ya Allah Ya Tuhanku..jika benar dia milik ku...satu kan lah hati kami....
Jangan lah diuji hubungan kami ini...Temukan kami dengan jalan yang DirahmatiNya...
Berikan lah hubungan kami direstui....Kuatkan lah iman kami dalam perhubungan ini..
Jauhkan kami dari perkara mungkar....Kuatkan lah hati kami untuk sentiasa bersama..
Sihatkan tubuh badan kami, minda kami dan segala2 disekeliling kami...
Tetapi...Jika benar..dia bukan milik ku...Cepat sedar kan hati kami supaya tidak pergi dengan
lebih jauh lagi....Beri kami jalan yang diredhai oleh Mu supaya diri kami tak alpa.....Amin..."



Kawan-kawan ku..mereka jugak memberi kan hidupku sentiasa indah dalam diriku melayari kehidupan sehari-harian...yer...kalau nak ikut kan..susah aku nak cakapkan kerana terlampau ramai insan yang bergelar kawan dalam hidup ku....aku haya mampu mengucapakan ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada semua rakan2 ku....to my BFF, i love u..hehehhe...
(gambar rakan2 ku t dalam entry kemudia..)

so..itulah mereka2 yang bayak memberikan aku puya kehidupan sentiasa indah...
aku SAYANG sama mereka semua....
I LOVE U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
semoga Allah merahmati kehidupan anda semua...

Bingkisan Rindu Siti Rosnani Mokri

Wednesday, November 24, 2010

~Apa puyer cita lah..~

Salam....
Bersyukur ke hadrat Illahi kerna masih memberi peluang kepada diriku untuk dapat berbakti kepada Mu dan keluargaku.....dan melindungi Keluargaku dan saudara Islam yang lain dari malapetaka....amin....

hari nie..aku bangun lambat gak..mana nyer tak lambat..malam tadik online sampai kul 4 PAGI..
nie semua my BFF
bayangkan..aku CHATTING ngan dia guna YM...dari kul 11.30 malam hingga 4 pagi...
tu pun ada hati lagik nak sambung..tapi akibat MATA aku dan MATA si BFF aku nie dah ngantok..so...tido lah jawapan nyer..(tak sedar diri...esok nyer tu ada belaja keta)...hehehe

so nak dijadik kan cite..aku and BFF aku nie boleh lak cite macam2..mereng2 puyer cite...
and yang paling kelaka....BFF aku nie cakaplah macam nie...

"U....amin cakap result untuk sambung DEGREE dah kuar..."

Aku dengan conpeden tahap gaban menjawab:
"yeker u?waaa...kat ner nak check?"

My BFF" U check kat student portal..and then u amik check application for continue study(lebih kurang lah macam nie).."

Aku:"Waaa..jap ek u..."

A few minutes lepas tu aku pun BUZZ dia lek kat YM..
dan dengan dirin yang sedih aku cakap macam nie...
"U...i tak dapat lak..huhuhu"

My BFF"I pun tak dapat lah u..huhuhu..nape ek.."

Akhirnya..selidik puyer selidik..rupayer itu bukan betol2...rupa2nyer keputusan DEGREE kuar lambat lagik...hahhah..macam sengal jer aku check....GABRA siot...tapi ALHAMDULILLAH....
belum lagik kuar keputusan....hehehe...

So...i ngan my BFF cakap..hajat hati kita akan dapat k u....insyALLAH..semoga di permudahkan urusan kita..hehehhe...

Tu baru first cite..second cite belum lagik....heheh..
aku ingat ada "STALKER"..
rupa2 yer..aku salah orang seh..orang yang ku sangka kan STALKER aku kenal..hahahha...
jadik nyer...conclusion yer.."siasat dulu, baru take action.."

**If korang suka...cuba korang tengok kat laman facebook nie..best woo...buat aku terasa and teringin nak kahwin woo..hahha..gatal gila kan..hahah

CST PRODUCTION

Bingkisan Rindu Siti Rosnani Mokri.....

Monday, November 22, 2010

~Hari2 yang berjalan...~

Salam.....
maaf lah..semalam tak sempat nak masuk kan entry..coz pagi dah sibuk ngan belaja keta..(yang tak habis2 dah masuk bulan keempat..terlampau buzy..konon..)...
so..arini...mengfreekan diri mengupdate my blog lorh...
sebelum mencoret dengan lebih panjang..sempat lagik lorh aku nak masuk kan lirik lagu RADJA....(nie sobab terlampau suko nie..)

MAAF

bila aku salah tolong maafkanlah
ku tak ingin membuat kau menangis
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah

* aku ingin selalu bersamamu
walau senang, walau kita susah

reff:
mungkin aku salah di matamu
mungkin aku lemah di matamu
tapi tak pernah terpikir
kau pergi tinggalkan aku

bila aku salah di matamu
bila aku lemah di matamu
ku hanya bisa memohon
maaf atas salahku

aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah


Malam tadik sompat lagik aku, adik ku ngan angah sorta anak2 buah ku gi karoake...mulo2 gi makan kat RASAMAs..and then aku dah lama tak karoake..apa lagik..ajak ar dorang gi karaoke...bantai satu jam dalam tempat karaoke tu..seb bek tempat karaoke tu selesa....anak buah aku pun ikut sekali..tapi dorang nak nyayi lagu nasyid..bagus tul anak buah mak cik nani nie..hehe...lopeh jor karaoke,, gi jalan2 dalam Giant, Muar....jalan jer..tak boli apo2 pun..save duit..hahaha...


balik umah jer, ingatkan nak lah online facebook and update blog..tapi..adui..line lak tak bape nak elok..guna berukband adik, tak leh guna sangat..line tak dapat tarik dengan laju..so nak tak nak..terpaksa lah melupakan hasrat nak online..so arini baru aku sempat nak update blog nie...

sarapan pagi tadik ngan nasi lomak...pastu minum air bali..purgh..sodap2..baru ada umph...hehehe..arini nyer plan tak taw lagik..cuma tadik angah ada cakap nak bawak gi tengok monkey kat tanjung emas..n then nak tengok matahari terbenam(bestye kalo bawak pakwe...heheh..gatal siot)...

so kita tugu jer lah nanti nak upload gambar2 ngan monkey tu ek...

malam kang update lagik lah blog..coz takde apa2 yang menarik nak cite kat blog pagi2 nie...


bingkisan rindu:Siti Rosnani Mokri

Sunday, November 21, 2010

MAAF....

soporti yang dijanjikan..den masuk kan lagu nie gak...


~Bila otak aku dah mereng..~


Salam...entry aku arini adalah di atas...iaitu...(saja nak ulang lagik..supaya tak larik tajuk k...)
BILA OTAK AKU DAH MERENG....

yeh..bila otak aku dah mereng..aku akan wat macam2..contohnyer..aku akan bangun tido kul 1 petang...memang dah mereng...(sumpah..kalo kat umah mak aku kat nogori nie..conpem tak leh wat..conpem kena simbah ngan air..hahahah)..sobonarnya...den jarang bangun lambat nie..(purgh..cover line..)haha...itu nama eh mereng+gilo..hahahhaha...

den bangun jor tido..porut lapo...(duduk umah..memang lapo.makan jer..mana tak nek badan)...
makan lah..seb bek ada nugget dalam peti ais..koyang lah porut nie.....
(sobolum makan den dah mandi lu..heheh)
pas tu...buat lah apa yang patot....

online facebook jor borojam2...carik cite/movie korea lagik..macam hampeh jer...
adok ko patot...otak den dah mereng..minat sangat cite korea..napo tah...hahahha...
tu lah..bila otak dah mereng....benda dah bayak kali tengok time kat "U" dulu pun..
den carik lagik nak download...hahahahhha...
dalam pada tu..kepala den berfikir...nak tambah koleksi harta..(ahhaha..macam bayak wet..haha)
yorlah..bulan nie..helikopter n kapal terbang den dah lie...
nie sekarang den nak lie kereta api lak...hahahahahha..(memang otak den ngah mereng)...
tapi...bukak2 akaun...bayak lak yg dah guna..tapi takpe...BAYAK WET kan..hahahha(bapak riak..sodang kan duit dalam akaun adalah 10.50 sen jer..hahaha)...
tapi...bak kata membe2 aku kat Fb..aku nie berangan jer lobih..nak wat macam ner..ini jor mampu..lainlah kalo rozoki den kahwin ngan laki kaya..hahah..perasan..hahahaha

so..ingatkan kemerengan den dah henti...adalh pulak...
online2 member den yang nama ek MERAK nie..kuang asam..tukar nama den jadik NONO....
memang hampeh...ko nie MERAK a.k.a BERAK!!
(aku tunaikan janji untuk link kan ko yer profile kat sini..hahah)..and lagi sorang member den....DADADADA...!! hahaha..den dah koba..korang wat jahat lagik ngan den..hahaha...
memang otak dua orang nie buat den yer otak turut mereng gak....
aku tugu gak kedatangan seorang gi dak nie..yang malam tadik tomankan den online sampai kul 3 pagi..hehehe..itulah dia WAWA MUCUK tapi tak muncul2..tak kan letrik takde lagik kot..ehheh..
dalam sibuk den beronline nie..sempat lagik lak den dongar lagu RADJa..memang sodap...sodih jor dengar pun ada..huhuu....Tambahan lagu "MAAF" memang men kan hati dan perasaan den..takpe..jap gi den lotak video lagu tu..sabar deh...sekian..timo kasih....

Bingkisan Rindu : Siti Rosnani Mokri

Saturday, November 20, 2010

~video angah aku nyayi oit...~

Aduh angah aku nie,..akibat suka nyayi..semua majlis dio nyayi...

~maaf..bape ari dah aku tak merapu..~




SALAM...
waaaaa....dah bape ari tak post merapu2 dalam blog aku..hehe..
tapi dont wory..semuaya under control...ehhe...
so...today..what happen in my life...

pagi..bangun2 jer...dah kul bape dah aku tengok..tu pun sebab sister aku bising..hehe...
(sebab bangun lambat...penat malam tadik gi kua...makan ikan bakar..balik dah kul bape...alasan/statement tak menahan...)
and then akak aku merangkap angah aku.....


dia pagi2 dah suruh aku siap2 nak gi kenduri rumah pengasuh dia....(bila lak majlis kahwin aku..hahhah..gatal ek..)
jadik...dengan sifat kemalasan yang aku ada..aku berkata padanya...
"ADIK LAMBAT LAGIK NAK GI...LEH TAK T ABANG LIE(merangkap abang ipar aku)...TOLONG JEMPUT KUL 12.30..."
hehehe..macam big boss lak kan..ehhe..
jadik...tepat kul 12.30...(setelah bersiap..tapi tak make up..bapak malas aku tapi bak kata BF aku..natural kan comel..haha)
abang ipar aku jemput...
dalam jemput2..sempat lagi dia online lu..adui..kul 1 petang baru aku gi...
dah sampai sana...ramai gak orang..(tapi..petang lagik ramai..-belah johor...kenduri kahwin sampai malam)
jadik..sesammpai jer aku..aku makan lah..haha..lapor yer perut..hehe...
dah lepas makan..aku mulakan menangkap beberapa keping picture lorh..
aku malas nak edit lorh..jadik aku masuk kan jer lah ek..
balik dari majlis, sempat lagi AKAK menyayikan lagu untuk pengantin...
adui...spoill...haha..

PERKAHWINAN ANAK KEPADA PENGASUH AKAK AKU...




so..cukuplah sampai disini sajar arini k..
tugu aku upload video dan beberapa keping picture sepanjang yg ada dalam simpanan aku...

Bingkisan Rindu...Siti Rosnani Mokri

Monday, November 15, 2010

~ARINI....esok raya...raya aidiladha...~

Salam...pembuka kata dari ku yang comey and manis arini..heheh...

arini...ari apa??ari selasa lah....esok ari apa???ari rabu lah...
arini...adalah ari sebelum menyambut HARI RAYA AIDILADHA.....
seperti biasa...disebabkan adik aku sekolah arini...
dengan rela atau tak rela aku kena kemas umah...
tapi ayat adik aku yang tak leh blar...
"raya pose aritu ko lek lambat kan kak..ko memang tak kemas pun uma..so, ari raya kali nie..ko kena lah kemas ek..."adush....inilah aku..seb bek aku baru jer habis belaja..kalo tak habis belaja lagik..maybe malam nie baru sampai dari kuala terengganu..hhehehhehe...

raya tahun nie..yang lek cuma abang aku..and angah aku..
yang len semua tak lek....korje pun ada..cuti sehari jer pun ada..ada yang raya turn umah mak mertua...
so...dijadik kan cite..8 pagi baru start aktiviti aku..eheheh...
komeh umah lah............................................
sampai kul 11 dah siap semua.....
pas tu..masak lah apa lagi..
menuu tengahhari nie..menu den malas..
IKAN GORENG+SAMBAL BELACAN+SAYUR KOBIS....
tapi yang mahal adalah SAMBAL BELACAN woo..heheh...
tu yang menyedapkan makanan tu...
n then hidung gatal makan belacan..hheheheh..
lumrah lah tu..semua yang sedap..pasti ada effect selepas tu(apa yang aku merepek nie)...

sambil menunggu anak2 buah aku yang anak angah aku lek..aku melayan movie yang aku amik
dari alip semalam...
so..aku mulakan dengan cita awan dania...
bukan aku tak pernah tengok cite nie kat Astro..
tapi...kan aku study kat ganu..so...kat sana walaupun ada tv..tapi semua berebut nak tengok cite kegemaran..
so...atas dasar prihatin akan diri aku yang bayak ketinggalan cite awan dania tu..
aku pun mengambil nyer dari si alip...

bila aku tengok2 awan dania tu..aku rasa somethinglah..
aku rasa..kan best kalo aku kurus..hahaha..
bukan aku takde inisiatif nak kurus..
semua benda aku sebat...dari yang murah terus yg paling mahal...(Jusmate 5)...
tapi aku lemah pada semangat..semangat aku tak kuat unutk kurus...
kuikuikui,.....maybe ...one day..aku akan berjaya(poyo)...

berbalik pulak pada kisah raya nie...esok raya..
mak koba nak masak sup tulang..daging kicap n ayam rondang..
disobabkan ramai tak lek..
so tahun nie...kito masak sederhana lah yo...
abang den...and akak den..tolong lah masak..adik ko nie nak rehat...heheheh....

so...itu jer lah untuk arini..aku memang saja pos awal2 semua cite tu..
bukan apa..t kalo dah malam..conpem malas nak menaip ngan melayan anak2 buah aku...
so dikesempatan nie...
aku nak mengucapkan:

Selamat Hari Raya Aidiladha..
Maaf Zahir...
kepada semua rakan..saudara2 islam smua..dan yang paling penting..
kepada semua rakan2 atau pelawat2 dilaman blog aku nie...
aku mengucapkan ribuan TERIMA KASIH yg tak terhingga kerna korang sudi melawat blog aku yang tak hebat langsung nie..tapi bagi aku ...bermakna bagi ku..hehe...
MAK AYAH..abang kakak..esok raya...adik nak mintak wet rayo....

akhir kata...salam rindu dari ku...
dan makn lah bayak2 raya esok.....
peace..no war....


Bingkisan hati.....Siti Rosnani Mokri

kesabaran+kebahagian+kesedihan...........

yes...truly today ari yang mecabar..actually start from last night....
ops..lupa nye aku adat orang melayu...
SALAM..........................................

aku tak tawlah..kenapa tah..malam tadi aku emo gila..sampai aku deactive kan FB aku...
tak pernah terfikir dek akal aku..huhu...
entahlah weh..
kadang2 aku fikir..aku nie tak layak pun jadik someone dalam hidup seseorang tu..
aku nie macam dah bayak sakit kan hati dia...
aku nie jahat wehhhhhhhhhhhhhh....jahat sangat......................huhuhuhu..

jadik bangun jer pagi tadi..untuk menghilangkan kesedihan aku dan kestressan aku..
aku dengan nekad yer kuar ngan membe aku...
aku nak legakan hati aku..
aku wat kerja gila....
aku makan begitu bayak di pizza hut...
Pizza+ayam+lasagna+sup..................
purgh..macam ner aku nak kurus...
tapi bagi aku..aku wat..untuk hilangkan stress aku...huhu..

balik tu..aku singgah jap taman serting ngan dorang...
and then Bf aku nak jumpa time tu...
nak ambil movie n lagu2 kat external aku..
aku bagi jer...
seb bek dia tak bagi mood aku spoil..kalo tak...
aku tinju2 muka dia..ehhe...
aku nie jahat...

Dia bagi aku gembira walaupun 40 minit jer jumpa..
and kalo tibe2 kitaorg tak dijodohkan(tibe2 lak mood sedih)..
aku still ada kenangan bersama dia...kenangan yang terindah, tak terindah..terpahit..semua ada
aku senang ngan dia..walaupun dia cengal sikit..ehhehe

bila balik jer umah..malam mak aku ajak gi makan kat luar..
and hari yang penuh mencabar lagik..
untuk pertama sekali dalam hidup aku...
aku makan dengan begitu bayak weh...
gila sumpah..tak pernah bayak macam tu..
mak n ayah aku pun terkejut gila..
bio benar...(walaupun badan aku bosar..tapi aku tak pernah makan sebayak tu taw)
tapi takpe..bak kata bf aku "takpe sayang..demam2 berselera gak yer.."hehe..
sory b...muah...

and then sekarang aku ngah online lah...
aku rasa bahagia seketika walaupun kesedihan belum hilang...
bak kata member aku nama miza..."bercinta lepas kahwin lagi bahagia.."(sumpah..kata2 nie takde kena mengena ngan entry aku arini..hehe)..
andai masa pernah berulang miza oit..ehhe..
tapi..for now..insyaAllah for future...
aku akan cuba untuk bahagiakan diri aku..dan diri2 orang lain disekeliling tu...
untuk sesapa yang terasa ngan aku...
aku memeng jahat....
ikut anda untuk menilai aku.....

Sunday, November 14, 2010

Bila aku dah start jiwang...

hallo..hallo...ops...Salam..
yeah..ini dia TAJUK aku rini..JIWANG..

sebenarya dah lama aku tak menjiwang nie...
tapi tibo2 jer ada feel nak menjiwang nie..
ini semua kerna dia..
kerana sapa??
my huby lorh...(cewah..dah lama tak tulis tentang dia nie)...

Sejak akhir2 nie awak bagi saya puyer hidup jiwang lorh..
i like!!!!
seriously...walaupun u nie kadang2 bila dalam phone cengal jer kan..(ops..mintak2 u tak baca)..
tapi its ok b...i still with u walaupun u LURUS BENDUL...hehe

and i sebenaryer tak sabar nak tunggu 3/12 nie...
apa ada ek tarikh tu???
OUR ANNIVERSARY....yang ketiga tahun!!!
and i hope u tak lupa tarikh tu..(SAJA JER NAK BAGI U INGAT..THAT WHY I TULIS TENTANG NIE..SUMPAH!!KALO U TAK INGAT..MEMANG I MAJOK SAMPAI TARIKH HARI LAHIR I...TIME HARI LAHIR I..I TAK MAJOK DAH..(ada makne tak majok time ari lahir k...)

malam nie..i dah spend mata i..
i nak berjaga untuk men meseg ngan u..
seriously...cepatlah u kumpul duit bayak2...sekurang2 nya 5o RIBU (demand lebih) untuk hantaran dan kenduri semua....200 ribu(simpanan dalam bank), rumah yang telah habis dibayar..kereta yang telah habis dibayar..dan yang penting!!!Pekerjaan yang menjamin masa depan kita bersama...ini untuk anak2 kita gak b...(purgh..gatal!!)
tapi i still ingat satu patah ayat tu...(Jika dah jodoh)....

b...
i ingat lagi..dulu kita jumpa..kita kawan2 besa jer...
and i ingat gi..time kita sekolah..
kutuk mengutuk sesama sendiri..heheh...
time sekolah i tak kenal sangat u...
yerlah..u kan ngan puak ANTI-PEREMPUAN u tu..ehhe..
and u nak taw..member2 semua terkejut bila dorang taw kita couple..
dorang cakap..Ayai couple!!!!puya dorang tak caya ngan u..
Yerlah..u kan anti perempuan....


b...
biarlah hubungan ini mendapat restu semua orang...
i harap...moga dipermudahkan segala hubungan kita nie...
amin......

*now..i still love u..and for tomorrow..tomorrow and tomorrow...i hope i still love u...semoga Allah tidak mengalihkan hati dan perasaan i terhadap u.....amin....

dan semoga...semua insan yang bercinta didunia nie...akan berakhir dengan kebahagiaan...tapi b...jangan lupa cinta pada Allah(tetap dalam hati)..cinta pada Keluarga...Cinta pada diri sendiri....

Friday, November 12, 2010

~Merapu!~

Ramai orang cakap komunikasi tak penting dalam perhubungan..itu semua SALAH…

Komunikasi penting dalam perhbgn..walaupun macam mana anda itu hebat pun…hensem..cantik..ataupun apa2 pun…kalo komunikasi korang tahap gaban..tok sah nak merepek lah orang akan relax jer ngan korang..

Aku bukan apa….bagi aku..kehenseman..kecantikan..kekecilan dan kebesaran(bak kata member aku…Nabila huda)..itu semua tak penting..yang penting dalam perhubungan adalah komunikasi…yerlah..cuba korang bayangkan..kalo korang nie kuar ngan makwe yang mulut bayak..i mean..suka bercerita.and then bila dia bercerita korang leh lak bagik response macam nie…”ermh..”yeke?”..itu jer lah perkataan yang korang taw..memang out lah korang kalo jawab macam tu..KOMUNIKASI korang adalah di peringkat FAILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Memang makwe or pakwe korang akan rasa nak nangis lah..so ..ubah2 lah ek perangai korang yang tak pandai berkomunikasi tu…takut aku…ehhehe…jangan lah komunikasi korang out k...bak kata wonderpet…Apa yang penting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KERJASAMA..kerjasama lah untuk membaiki komunikasi korang tu k…

apalah aku nie..asyik merapu jer..hahaha...adui..teringat kenangan waktu UITM aritu..kalo lah leh ulang.nak ulang detik2 manis jer..n yang paling penting..nak kenal someone tu dengan dekat lagik..best lak bila dah kenal ngan dia...sapa dia!!jeng2..bukan lelaki taw..i tak pernah menduakan u sayang ku azrai..ehhehe....