Monday, November 15, 2010

~ARINI....esok raya...raya aidiladha...~

Salam...pembuka kata dari ku yang comey and manis arini..heheh...

arini...ari apa??ari selasa lah....esok ari apa???ari rabu lah...
arini...adalah ari sebelum menyambut HARI RAYA AIDILADHA.....
seperti biasa...disebabkan adik aku sekolah arini...
dengan rela atau tak rela aku kena kemas umah...
tapi ayat adik aku yang tak leh blar...
"raya pose aritu ko lek lambat kan kak..ko memang tak kemas pun uma..so, ari raya kali nie..ko kena lah kemas ek..."adush....inilah aku..seb bek aku baru jer habis belaja..kalo tak habis belaja lagik..maybe malam nie baru sampai dari kuala terengganu..hhehehhehe...

raya tahun nie..yang lek cuma abang aku..and angah aku..
yang len semua tak lek....korje pun ada..cuti sehari jer pun ada..ada yang raya turn umah mak mertua...
so...dijadik kan cite..8 pagi baru start aktiviti aku..eheheh...
komeh umah lah............................................
sampai kul 11 dah siap semua.....
pas tu..masak lah apa lagi..
menuu tengahhari nie..menu den malas..
IKAN GORENG+SAMBAL BELACAN+SAYUR KOBIS....
tapi yang mahal adalah SAMBAL BELACAN woo..heheh...
tu yang menyedapkan makanan tu...
n then hidung gatal makan belacan..hheheheh..
lumrah lah tu..semua yang sedap..pasti ada effect selepas tu(apa yang aku merepek nie)...

sambil menunggu anak2 buah aku yang anak angah aku lek..aku melayan movie yang aku amik
dari alip semalam...
so..aku mulakan dengan cita awan dania...
bukan aku tak pernah tengok cite nie kat Astro..
tapi...kan aku study kat ganu..so...kat sana walaupun ada tv..tapi semua berebut nak tengok cite kegemaran..
so...atas dasar prihatin akan diri aku yang bayak ketinggalan cite awan dania tu..
aku pun mengambil nyer dari si alip...

bila aku tengok2 awan dania tu..aku rasa somethinglah..
aku rasa..kan best kalo aku kurus..hahaha..
bukan aku takde inisiatif nak kurus..
semua benda aku sebat...dari yang murah terus yg paling mahal...(Jusmate 5)...
tapi aku lemah pada semangat..semangat aku tak kuat unutk kurus...
kuikuikui,.....maybe ...one day..aku akan berjaya(poyo)...

berbalik pulak pada kisah raya nie...esok raya..
mak koba nak masak sup tulang..daging kicap n ayam rondang..
disobabkan ramai tak lek..
so tahun nie...kito masak sederhana lah yo...
abang den...and akak den..tolong lah masak..adik ko nie nak rehat...heheheh....

so...itu jer lah untuk arini..aku memang saja pos awal2 semua cite tu..
bukan apa..t kalo dah malam..conpem malas nak menaip ngan melayan anak2 buah aku...
so dikesempatan nie...
aku nak mengucapkan:

Selamat Hari Raya Aidiladha..
Maaf Zahir...
kepada semua rakan..saudara2 islam smua..dan yang paling penting..
kepada semua rakan2 atau pelawat2 dilaman blog aku nie...
aku mengucapkan ribuan TERIMA KASIH yg tak terhingga kerna korang sudi melawat blog aku yang tak hebat langsung nie..tapi bagi aku ...bermakna bagi ku..hehe...
MAK AYAH..abang kakak..esok raya...adik nak mintak wet rayo....

akhir kata...salam rindu dari ku...
dan makn lah bayak2 raya esok.....
peace..no war....


Bingkisan hati.....Siti Rosnani Mokri

No comments:

Post a Comment