Sunday, December 26, 2010

yeye..saya dapat tukar MELAKA....

Salam....

waaaaaa...saya sangat bersyukur..kerana saya puya permohonan masuk ker Melaka telah diluluskan....
actually benda nie minggu lepas dah dapat..
TETAPi....saya jadik malas nak update my blog..becoz what???
Broadband line slow..tarak suka...hehehe...

bila baca jer surat tawaran telah bertukar kampus...
so happy.because my wish to be with my BFF berjaya..cewah..heheh..

so...kena belaja betul2 k time degree...
kalo tak...habis kena hamput ngan my mom,dad, sister n brother..mampus....


berbalik kepada hal lama..actually aku dah dapat "P"...
and aku dah pandu kereta ker bandar pung..tapi dengan ditemani oleh Ayahandaku disebelah..
dia tak bagik bawak sorang2 gi...so tak dapat lah kuar keta macam nie..hehe..keto mainan jer lah..hahahha..takpe2...practice make perfect kan.....

so..apa2 pun..sekarang maw menghitung masa ker Malacca.....cewah..hehe..wink....

Friday, December 17, 2010

~result...degree....~

Salam..maaf..dah lama tak update...

biasalah agak malas sikit..heheh..
berbalik kepada entry kita..

result sem nie...alhamdulillah...
bersyukur kehadrat Illahi..
berjaya lagik mengekalkan Dl...
sem ini..dapat 4.00...
berkat daripada lecture aku..Miss Munirah...
serta supervisor aku masa praktikkal..alhmadulillah..
bersyukur sangat...
tetapi dalam pada tu..
terasa rugi lak..
tak masa sem 1 & 2 tak dapat mengekalkan DL..
belajar men2..sem 3 hingga 6 baru dapat DL..
kalo tak..leh jadik macam BFF aku..wawa..dapat ANC...bangga yer..ehheh
takpe..degree aku mesti berusaha...

berbalik kepada soal degree lak..
aku dapat tawaran Ijazah Sarjana Muda Sistem PEjabat (kepujian)...
tapi..rasa sedih..coz aku lagik sekali dapat kat UITM kampus Dungun..
its mean..diploma di UITM,K.T..and Degree di UITM,dungun...
hoho..
memang melalak aku masa taw benda nie..sedih seh..
yerlah..beria2 nak bersama rakan bek aku merangkap bff aku si wawa tu..
dia dapat Melaka..aku dapat dungun..
tak ker jauh tu..
bila aku cakap ngan family aku..dah nangis2 dah..
for second time..jodoh aku ngan ganu..
mintak2 jodoh suami ngan ayai..hehe.
bila gi taw dia lak..dia pung tak leh cakap apa2..
cuma dia cakap takpe...yg penting syg belaja..
walaupun kita jauh..
mintak2 takde halangan..amin...
semoga hubungan aku ngan dia akan elok seperti mana
semasa aku diploma..bukan apa..
makin lama bercinta..makin bayak dugaan..
tapi...aku sedang berusaha nak mintak tukar...
yerlah..keadaan mak n ayah aku yang sakit....
aku terpaksa berusaha mintak tukar melaka..
mintak2 aku dapat..amin...

tapi..kalo tak dapat pung..
aku tetap akan meneruskan cita2 aku sehingga tercapai..
insyaAllah...

kali ini..takde gambar nak upload..
maybe esok..


bingkisan rindu..Siti Rosnani Bte Mokri...

Tuesday, December 7, 2010

~Tip Untuk Lupakan Seseorang yang Pernah Kita Suka.~

yer..benarkah kita sudah bersedia melupakan seseorang yang dulu nyer pernah mencuri hati kita...
harus kah kita lupakan dia?????
yer..kita harus lupakan kenangan kita...

betul kata2 mutiara...
"mencintai mengambil masa seminit..tapi melupakan mengambil masa seluruh hidup"

salah ker mencintai dan tak leh melupakan seseorang yg kita suka sedangkan kita sudah mempuyai kekasih baru....itu kata salah seorang kawan chat aku...

memang tak salah..tapi kita kena jaga hati kekasih baru kita tu....
jadik apa salah nyer kita just LUPAKAN dia dari dalam hidup kita...
hargai orang yang berada didepan mata kita lah sayang...

so..arini..aku nak bagik sedikit tip untuk melupakan someone yang pernah bertakhta dihati kita dulu...:

Berpisah dengan orang yang pernah kita cintai memang sangat menyedihkan. Perasaan menjadi terombang-ambing, emosi menjadi tidak terkendali dan kadangkala tindakan kekerasan dapat dilakukan terhadap orang lain sebagai pelarian rasa sakit.

Namun sebenarnya hal-hal negatif tidak perlu terjadi, asalkan Anda lebih dapat mengontrol emosi serta merenung sejenak. Bahkan mungkin hubungan Anda bersamanya dapat berakhir sebagai teman setelah cinta Anda berdua usai.

Anda perlu tahu, Anda sedang berada dalam situasi putus cinta tahap ke berapa. Apakah sudah pada tahap siap memecahkan barang-barang, atau Anda sudah melakukannya? Atau mungkin Anda masih pada tahap meratapi cinta yang lalu.

Langkah berikutnya tergantung pada tahap apa yang sedang Anda alami. Jika Anda berada dalam tahap siap-siap untuk mengakhiri kisah cinta Anda, lakukanlah. Jangan tunda satu hari pun untuk menyembuhkan lukanya (atau luka Anda). Jika hubungan Anda sudah selesai, terimalah. Meskipun Anda bukan orang yang mengakhirinya, belajarlah dari pengalaman Anda dan cobalah untuk maju.

Apapun kondisi Anda. Akhirnya, tidak penting lagi apa yang dipikirkan orang lain, tetapi apa yang bisa membuat Anda tenang. Dan penting bagi Anda adalah masa-masa di mana Anda lebih memperhatikan diri Anda dibandingkan masa-masa Anda berduka.

Menerima kenyataan bahwa Anda putus adalah sulit, tetapi dengan melakukan hal ini Anda akan pulih lebih cepat dan mudah. Pada masa ini mungkin perasaan Anda bermacam-macam. Bingung, merasa dikhianati atau bimbang adalah sebagian kecil yang bisa disebutkan. Ingatlah Anda cuma kehilangan seorang kekasih. Wajar untuk berduka, bahkan membiarkan diri Anda berduka untuk beberapa saat adalah hal yang wajar.

Setelah masa berduka, sekaranglah waktunya untuk melangkah maju. Hal ini memang lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Tetapi ada cara melakukan ini agar berhasil.

Mencari tahu siapa sebenarnya teman-teman terbaik Anda, kemudian bergabunglah dengan mereka. Keluar dan bersenang-senanglah.

Buatlah daftar tentang hal-hal yang ingin Anda lakukan atau selalu ingin Anda lakukan. Ajak teman dekat Anda. Atau mungkin Anda melakukannya sendiri.

Tetap aktif secara fisik dan mental bisa membantu Anda melupakan mantan pacar. Ini bisa membebaskan pikiran Anda dari situasi yang sedang terjadi dan membantu Anda menatap masa depan.


Hal-hal lain yang mungkin dapat Anda lakukan:


Buang atau sembunyikan foto-foto atau benda-benda yang menyimpan kenangan atau membuat Anda ingat si dia.

Sibukkan diri Anda. Dengan belanja, tentu saja yang benar Anda butuhkan, berolah raga dan lain-lain.

Gunakan waktu untuk berkenalan dengan kegiatan baru atau lingkungan baru.

Lebih aktif melakukan kegiatan keagamaan Anda.

Kencanlah untuk menaikkan lagi kepercayaan diri Anda, tapi jangan asal tabrak.

Pergilah berlibur dengan teman-teman Anda.

Bicarakan perasaan Anda atau suasana hati Anda setelah putus cinta.

Nikmati kesendirian Anda untuk sementara. Anda mungkin akan merasakannya lebih menyenangkan.

Ajak teman wanita atau pria Anda keluar, mungkin sekadar jalan-jalan atau makan.

Dan yang harus Anda ingat, tidak ada sesuatu yang tidak bisa Anda atasi.


Hal terakhir yang harus diingat, tundalah untuk mencari pacar baru. Hubungan baru yang mungkin bisa saja mengobati luka hati Anda, tetapi sebaiknya jangan hanya mengikuti emosi Anda. Ketika akan memasuki hubungan baru, penting bagi Anda untuk benar-benar mengenal orang itu. *



Thursday, December 2, 2010

~HaPpy Anniversary B..~

salam...

sory lambat masuk kan..3 dec 2010..
ye nie..adalah anniversary kitaorang...

Teramat lah gembira lorh...
walaupun dalam proses yang begitu lama nie..
berbagai dugaan yang kitaorg hadapi....
kasih sayang ku yang diuji...
tapi semua itu..
mengajar kami erti segalanya...

Bingkisan tuk kekasih hatiku..
Mohamad Azrai Ahmad..
sayangku..
thank u kerana memilih i jadik suri dalam hati u..
sesungguh nya i sangat bahagia..
menyintaimu, menyayangi mu, mengasihi mu, membahagiakan mu adalah
impian seluruh jiwa dan ragaku...
b..sayang tahu..selama nie..segala kerenah sayang b turutkan..
baik sikit mahupun bayak..
rajok sayang..ngada2 sayang...semua b turutkan..


semoga hubungan kita ini akan berlangsung dengan bek nyer..
dan semoga kita akan berjaya menempuhi ini semua...

sayang harap...hubungan kita ini akan berakhir kejinjang pelamin dan bahagia sehingga akhir hayat...amin...
love u sayang....3 tahun bersama dah...alhamdulillah..