Saturday, April 23, 2011

~B.E.N.G.A.N.G~

Salam...

Tajuk arini..bengang...
yeah..aku bengang..
bengang sebab disaat aku rajin tuk study..
tempat akses exam paper uitm tak leh bukak..
memang bengang..huhu...
aku tengah rajin nie..cuba bagik semangat sikit..huhu
setelah memikirkan segala inisitif yang ada..
aku hanya mampu berdoa..
ada yang bek hati bagik kat aku exam paper yer yang lepas2..ehhe

so...malas nak berkarya banyak2..nak study..study ker studo??heehhe

Friday, April 22, 2011

~JeRaWaT!!!!!!!!!!!!!~

yeah..disebabkan saya takde kerja..so saya nak post lagi...
kali ini..berkenanaan tentang...JERAWAT..
bagik wanita2 anggun seperti SAYA ..memang pantang ada JERAWAT...so macam ner nak hilangkan..jom kita tengok...heheh

1)Baik lah puan2 dan anak2 dara sekalian...tips yang pertama yang DOKTOR NANI nak ajar..
ialah..rajin2 kan lah cuci muka korang tu yer..especially sebelum tido..(bangun tido kan mandi..ehhe)pastu..balik dari kuar jalan2 ker apa ker..mana taw habuk2 kan...

2)Jangan BERANGAN...hehe..korang jangan kuat berangan sangat k..nanti jerawat tumbuh..hehe..
OMG..Elakkan dari jerawat..ehhehe..habis muka..hehe...

3)Jangan guna kosmetik yang tak sesuai..biaslah...kadang2 suka2 hati jer nak tukar cosmetik lain kan.kononye terpengaruh...(macam ada pengalaman jer aku ne..eh)

4)Tolong jaga tido anda...tido lah dengan teratur yer kawan2...supaya harmon badan sentiasa stabil...

sekian untuk arini..terima kasih..ehhe

~k.E.n.A.p.A w.A.n.I.t.A C.e.m.b.U.R.u??~



Setelah membaca pada salah satu blog yang ada..aku dapat search ini dan digabungkan semuanya...

Faktor Wanita Cemburu...

Kurangnya komunikasi
Kurangnya komunikasi adalah salah satu penyebab rasa cemburu. Contohnya jika anda dan pasangan jarang bertemu atau tidak saling mengetahui kegiatan masing-masing maka rasa cemburu mudah sekali timbul. Berkomunikasilah dengan lancar, saling mengetahui kegiatan masing-masing juga sangat penting.

Tidak percaya
Banyak wanita yang tidak pernah percaya dengan pasangannya dan begitu juga sebaliknya. Jika anda tidak percaya pada pasangan bagaimana mungkin hubungan itu berjalan lancar. Cubalah untuk mempercayai pasangan, jangan selalu mematahkan perkataannya. Hal ini akan membuatnya terluka dan hubunganlah yang menjadi taruhannya.



Mengapa perempuan lebih cemburu berbanding lelaki?

Melalui pengamatan, kita terpaksa akur majoriti perempuan sejak mula bergelar gadis mula bersifat cemburu. Jika berpacaran, mereka bimbang teman lelaki dirampas dek gadis lain.

Begitu lazimnya.

Sebaik mendengar desas-desus berhubung kewujudan orang ketiga dalam perhubungan samada berita diterima berbentuk fakta atau sekadar telahan, selalunya mereka bingkas melatah dan melontarkan pelbagai soalan kepada pasangan.

"You ada girl selain I ke?"

"You ni nak buat hal dengan I ke?"

"Siapa girl selalu saya 'like' status you kat Facebook tu?"

Maka terkedu teman lelaki diterjah soalan sebegitu andai dia insan jujur dan setia. Benar, bukan semua lelaki bersifat sama tetapi kita harus menerima kenyataan masih ramai lelaki hanya ingin memiliki satu pasangan sehingga ke akhir hayat.

Majoriti gadis sedang dilamun cinta sebenarnya tidak yakin dengan keupayaan diri sendiri? Barangkali benar. Mereka tidak yakin dengan kebolehan menjaga hati dan perasaan pasangan. Mereka bimbang sikap buruk dipamerkan sebelum ini sedikit sebanyak mengguris peraasaan teman lelaki lalu berkemungkinan membuka ruang untuk dia memilih gadis lebih baik dan mampu melayan secara lebih sempuna.

Sesetengah gadis mengambil pendekatan berbeza, apabila berasa cemburu kerana mengesyaki teman lelaki mempunyai hubungan dengan gadis lain, mereka merajuk.

Enggan menjawab panggilan telefon biarpun dihubungi berulang kali atau mengelak untuk bertemu biarpun hasrat itu disampaikan kepadanya melalui kenalan.

Hello! Majoriti lelaki tidak begitu berminat dalam acara pujuk memujuk. Sebilangan juga meluat dengan sikap sebegitu. Jadi jangan terlopong jika diri ditinggalkan begitu sahaja.

Lelaki kan ...

Mengungkap kembali lirik lagu Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ...

'Kalau dua-dua merajuk, ana kahwin tiga'

Ya! Sebilangan lelaki bukan meninggalkan kekasih mereka berikutan kehadiran orang ketiga tetapi akibat sikap kekasih berulangkali melontarkan tohmahan tidak berasas. Alang kepalang dituduh secara semberono ditambah perasaan muak berikutan sifat cemburu keterlaluan, mengapa tidak mengambil peluang itu untuk dijadikan penyebab perpisahan?

Lelaki, sampai ketua masih laku lagi.

Contohnya, kisah tampalan di bawah, biar pun berapa usia lelaki itu, dia mampu memperisterikan 2 perempuan berumur 20 an dan 50 tahun.

Mangsa tercedera, wanita, bukan dia. Saya percaya, isteri keduanya akan didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan parah.

Kepada semua wanita bergelar kekasih mahu pun isteri, pesanan saya ringkas. Perasaan cemburu hanya kerap menghantui perempuan tidak bijak membelai perasaan dan fizikal pasangan mereka. Justeru khuatir, perempuan lain menandingi mereka dari aspek itu.


*semua nie aku amik kat web orang..so aku pun ada conclusion aku sendiri....

KENAPA WANITA CEMBURU...

Bagik aku..wanita cemburu kerana dia terlampau sayangkan teman dia tu..takut akan kehilangan..
memang lah JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN..namun..mesti si wanita ini hendak menjaga hubungan itu dengan lebih baik..Mencegah lagi baik dari Membiarkan..(cewah ayat baru aku..macam ada pengalaman jer..)...
so..wanita2 diluar sana..tak salah cemburu..tpi..cemburu berpada2 k...
bagi LELAKIi pula...jangan salah kan teman wanita anda kalau dia kuat cemburu..selami hati dia..
bawak berbincang..selesaikan dengan bek..chill k...

~LUCKY~

Salam...

Before aku start entry aku arini...
aku nak ucapkan terima kasih kepada sesapa yang dah baca aku yer blog nie..
thank sangat meluangkan masa untuk baca blog aku..stylo lah..hehe
and berbalik kepada entry lepas iaitu L.A.M.A Part 1 and 2...sorry sangat kawan2
kelas aku..aku tak sempat bercerita tentang korang..t aku cite lek taw...
coz gambar korang semua aku letak kat tempat lain..hehehe..

orait..now..kita terjah menda lain lak..
sedar tak sedar..seminggu lagi aku akan menghadapi PAPER 1....
wooo..takut..degree memang mencabar sikit..tapi alhamdulillah..
LUCKY...aku puyai family yang still menyokong..
LUCKY...aku mempuyai sidia yang memahami...
LUCKY..aku mempuyai kawan2 especially OM2213A...
LUCKY..aku mempuyai kawan2 seperjuangan yang lain...

hehehe..lucky im in love with my bestfriend..tettttttttttttt....
lucky kan korang kalo kita sentiasa gembira dalam hidup kita...
yeah...sebenarya aku tak taw apa yang aku merapu untuk entry kali ini..
saja berambu ramba..
blog aku..ada aku kesah..ehhehe...
tiba2 gatal nak upload sekeping picture..ehhehe



*Lucky i have u to hold me together...sedih mahupun duka...


*with u...i know everything..LUCKY i have u beside my family and my friends..





Wednesday, April 20, 2011

~L.A.M.A part 2..~

Salam..
orait.kita sambung cite kawan2 baru saya di KBM..
nie dia..pasangan bahagia..syaza and zamir,...
*syaza:dia nie wanita muslimah dowh...dak bek dia nie..memang ssesuai ngan zamir..hehehe..
*zamir:sama macam syaza..laki baik..(bukan lain tak bek..nie baik dia lain sikit..hehehe)...sesuai lah dorang berdua nie..sweet kan..


SEBAB..aku dah pening..so aku upload gambar kelas..senang cite..meh aku cite sapa yang aku tak cite lagik..before that..jom kenal2 lu...ehhe

dari depan belah kanan tangan aku..(makesure tangan korang tu..belah kanan masa depan laptop or pc..hehehehe)..

eca,jijah,aisya amjah,sham, puding,kina,nyra,haris....
second barisan..dari kanan....
faizal,wawa,syaza,miss rina,puan arkib,miss muna,aku,apai,ekin,ju,rina,fara,wanshah..

dari belakang..
toba,aina,shera,fizah, azim..

diaorang lah yang menemani aku sepanjang aku di KBM nie..
menyelesaikan pengajian bersama..insyaAllah...

~L.A.M.A part 1..kina wajib baca...~

Salam...

seriusly...L.A.M.A. dah aku tak post kat blog nie..dah berbulan lah jugak..hehehhe...
so..malam nie bayak sikit pos...bagik cover yo...

so cite pertama nak kongsi ngan pembaca blog saya....(THANK YOU sangat korang yang sudi singgah blog saya yang simple nie....<0^0>)

saya nak cite tentang kelas saya...OM2213A..Kampus Bandaraya Melaka...
yeah..bercerita tentang mereka bukan bermakna saya melupakan OM114 batch saya dulu k..
MEMORY tu..ehhehe..so..lets check..


orait..meh kita mulakan dengan picture nie k...DARI SEBELAH SAYA:wawa(dah kenal dah pempuan nie..tak payah cite tentang dia..hehe), toba, wan shah and azim...

yes..dorang antara yang bayak menceriakan hidup saya di KBM...
*wan shah yang mulut macam mak BEDAH jual ikan..(ampun wan shah..hahah)..but seriously..he is kind friend...sangat bayak membantu saya dalam menjalani hari2 di KBM...

*azim...pelawak paling BERGAYA..ala2 REMY ISHAK gitu..tapi i like u azim..waaa..(taw dek ein..mampus aku..hhehehe..)...azim gila..dia memang kawan yang sempoi..sonok kawan ngan dia.

*toba..toba yang suka menyakitkan ati saya yang comel nie..hehe..sory toba...(couple ngan aina lak tu...

*yang wawa..tak payah citelah tentang si musyuk saya nie..just for her...

dorang nie lak..adalah aris..ekin (kai ju merah..) and rina...dorang nie pun bising gak dalam kelas..especially rina..ehheh..maaf rina....takde rina..tak kecoh kelas..ehe..ekin lak..dia nie bila aku pandang..sejuk jer ati..coz dia yer rupa ada macam itu saya puya juniorlah...sapa dia?
hanya junior i jer taw..ehhehe...aris lak...takde menda nak komen..dah 3 tahun kenal..


orait..now yang muka macam apa tah tu..adalah kina..hehehe..(ko kan dah follow aku..so..nah ko..aku ngumpat ko...hehe)..kina nie dia nie ada sawan sikit..kalo sawan dia datang..tak taw lah nak cakap macam ner..ehhehe..ada gila sikit..tapi takpe lah..aku kecian kat dia..so aku kawan gak ngan dia..
*yang tudung oren..shera..shera nie kira dak pandai lah kelas aku..hebat gila dak kelas aku..aku jer besa2..huhuhu..tentang shera tak bayak nak cite..tapi ok lah..dia pandai...
orait..yang azim n wawa dah cite..meh cite baju merah lak..baju merah nie..nama dia suh kitaorg semua panggil pudeng..tapi tiba2 tukar jadik baby..coz dia nie comey lah..ada gupa macam baby sikit..hehehe..dia..tak bayak cakap..tapi bila dia cakap..gelak satu kelas..ehhe...tapi sempoi kan..

****korang sambung entry kedua....