Monday, June 27, 2011

~Kenapa Perut Buncit??~

Salam...

Arini nak pecah rekod sikit lah kawan2...
Nak buat "POST" kat blog nie sebanyak 10...
Boleh ker??hehehe..dimana ada kemahuan disitu ada jalannya kan..
so macam2 cerita leh letak...tettttt...
Orait..berbalik kepada title diatas...
KENAPA PERUT BUNCIT???kenapa?why????
semua orang takut perut buncit..tak kira perempuan(Dengan melihat perut ku) ataupun
lelaki..semua takut...yerlah..bila buncit..carik baju pun susah...SUSAH SANGAT(Cett...macam ada pengalaman jer..ker sedang melalui yer??heheh)...

waaa..tak sanggup rasanya dapat perut macam tu..(walaupun dah dapat sikit..ahhaha)
jadik nyer..meh kita bincangkan..KENAPA PERUT BUNCIT???hehe..
mungkin sebab perut buncit ialah sebab minum ais...ataupun mungkin makan tido..makan tido..ataupun mungkin sebab terlampau bayak minum airahha..bila perut buncit jer..mesti ada cakap macam nie.."waaa..bape bulan?"..
hahah..kelaka nyer...tak kan kerana perut buncit sebab ada baby..nonsense..hahaha..
Cara2 untuk mengatasi nya adalah:

1)Jika anda makan..silalah jangan makan terlalu laju k...jangan gelojoh orang kata..
(ada cite time saya diploma dulu...ada sorang member saya nie..dia makan..gila slow..
sampai kitaorg nie tugu jer lah dia..rupa2nya..tu petua supaya perut tak buncit)

2)SENAMAN...ya..senaman adalah benda yang terbaik untuk mengempiskan balik perut kita nie...yerlah..senaman sit up boleh membantu untuk membuat kan perut kita kempis yer kawan2...buatlah perlahan-lahan..mulakan dengan perlahan-lahan dulu..buat permulaan mulakan 5 atau 10 sit up..hehehe..



3)Pilih lah menu dengan berhati-hati...
Sebagai seorang yang hendak perut kempis...kita kena berhati-hati dalam memilih menu pemakanan yer kawan-kawan..Jangan lah kita salah memilih makanan..(cet....macam lah aku pilih menu ok sangat..hehehe)

4)Usaha...
Yer..tanpa usaha...semua tak jadik kenyataan yer kawan-kawan.tanpa usaha..kenyataan tak kan jadik kenyataan...USAHA lah dengan bersungguh-sungguh....


GOOD LUCK KAWAN-KAWAN...

No comments:

Post a Comment