Wednesday, July 6, 2011

KEPUTIHANSalam...

Anda semua mesti dah taw apa itu keputihan..
Bagik perempuan..mesti ramai dah taw..
Bagi lelaki..dorang jarang kena..tapi still ada yang kena..

Keputihan:keluarnya cairan (bukan darah) dari liang vagina (kemaluan) wanita

Keputihan merupakan istilah awam untuk cairan yang keluar dari vagina. Keputihan dalam keadaan normal berwarna putih jernih, bila menempel pada pakaian dalam berwarna kuning terang, konsistensi seperti lendir, tidak berbau, dan tidak menimbulkan keluhan.

Namun waspadai bila jumlah cairan yang keluar lebih banyak dari biasa dan terus menerus muncul hingga terasa mengganggu; berbau (amis, apek, busuk); berwarna (putih susu, kuning tua, coklat, kehijauan, bercampur darah); konsistensi encer, berbuih hingga kental menggumpal seperti susu basi; disertai timbulnya kelainan pada daerah kelamin luar seperti benjolan atau luka-luka dan semacam sariawan; menimbulkan rasa gatal-panas, atau disertai dengan nyeri saat buang air kecil atau berhubungan seksual. Keputihan dengan ciri di atas merupakan keputihan yang tidak normal yang disebabkan oleh penyakit.


Salah satu cara nak mengatasinya..anda boleh menggunakan PANTY LINER HERBA diatas ini..
ia bukan saja membantu menghilangkan keputihan..ia jugak memberi pernafasan yang baik kepada anggota badan yang terlibat dengan bau pantry liner yang berbau herba..apa lagi tugu..jom cuba...

1 comment: