Thursday, July 7, 2011

Nak Buat Blog Anda lagik cantik?

Salam...

First of all..Selamat PAgi..Ari Jumaat..Ari mendamaikan..mententeramkan..
Alhamdulillah..kita masih diberikan peluang untuk menghirup udara pada pagi yang mulia nie..

Pagi-pagi lagi saya dah bukak facebook..heheh..blog pun arus lah...
Jadik bila bukak tu..tertinjau one blog tutorial ini..
Alhamdulillah..bayak benda dibantu disini..
Bagus blog nie..
Credit for TutorialBlog
So anda-anda semua disana...Antara yang saya telah letak kan dalam blog saya adalah...
TUKAR GAMBAR APABILA DILALUKAN CURSOR..HEHE..

Contohnya, cuba lalukan cursor anda pada gambar di bawah. (Dan juga boleh klik untuk ke blog ohbest)





Tutorial adalah seperti berikut.

1. Gunakan kod di bawah, tukarkan link yang anda mahu, url gambar pertama dan url gambar kedua.


'"


2. Anda boleh post di dalam entri blog anda seperti biasa ataupun boleh letakkan di sidebar.


Senang dan mudah bukan.?.:)


BANYAK LAGI TUTORIAL BLOG YANG BERGUNA..GI JER KAT BLOG NIE..THANK BLOGGER..

No comments:

Post a Comment