Sunday, July 3, 2011

Nak Tingkat kan Folowers?

Salam...

Cara-cara untuk tingkatkan followers anda..
Saya pun baru baca gak benda nie..so...saya try..
Anda pula bila nak cuba?
Mana tahu..leh tambah reramai kawan..
Berkawan kan tak salah..so lets check kawan-kawan...

Credit to this link..ADAMXIS (nak lagi senang..tutorial ini pun leh tengok kat sini gak..)
Sekadar sharing bak kata Adamxis: SHARING IS CARING...

Pautkan Link Anda Dengan Betul
Aku akui...follower aku bertambah saban hari... dan kebanyakan mereka aku dah follow atau dah aku follow balik... aku akan add sesiapa sahaja yang add aku... "what you get, you give back"... ini penting sebab, dengan cara ini sahajalah korang akan dapat pembaca yang setia, kawan atau lawan...


Selalu kan ade orang komen dekat kita "I follow you, You Follow me back"... orite (^^,) beriya laa aku nak follow orang nie... tapi aku kecewa satu jer... bile aku klik dekat gambar muka korang dalam Follower google friends, tak ade link pun ke blog korang... contoh seperti di bawah nie...blogger yang terpapar harap baiki secepat mungkin... anda mungkin dalam kerugian... Aku tidak tahu kamu dari mana... maaf papar kamu di sini, ini contoh jer tau, jangan marah-marah... klo tak suka nnt bagi tau yer... aku boleh buang gambar tuu dari entry nie nnt
Dalam profile beliau nie...tiada langsung Links atau pautan ke Blog sendiri
(cuba banding dengan profile aku kat bawah nie)
wallaaah ade Links ke blog sendiri dalam profile
... Site i've joined tuu tak penting


Cara Perbetulkan ( 5 STEP sahaja )
Aku tak salahkan korang klo korang tak sedar kes macam nie, ini memeng dah default setting dekat blogspot, links ke blog sendiri biasa tak tunjuk... tapi kalau korang dah tau, tapi buat tak tau... memang korang kerugian laaa... orang tuu baru nak jadi follower ko... sekarang dah terbantut usaha murni die... cian kat ko...okay, cukup pyscho... ikut step dengan betul yer semua...


STEP 1 : Pergi ke >>> DASHBOARD


STEP 2 : Klik >>> EDIT PROFILE
*rujuk gambar bawah yer kalau tak jumpa dekat mana...
klik untuk besarkan kalau tak nampak v (O_O)v


STEP 3 : bawah EDIT >>> Privacy >>> share my profile
pastikan korang dah [ TICK ] share my profile


STEP 4 : bawah EDIT >>> Privacy >>> Show sites I follow
pastikan korang dah [TICK ] Show sites I follow


STEP 5 : Korang scrool bawah EDIT >>> sampai dekat GENERAL
masukkan Homepage URL

Last STEP : Yang maklumat lain-lain dalam EDIT PROFILE tuu kalau korang rajin isi, sila laa penuhkan...


Elok juga korang bace entry tambahan dekat sini :
►Tutorial : Tips Tingkatkan Follower Versi 2
►Tutorial : Pasang Widget Pelawat GengBlogger


*KES TERPENCIL
Jika step di atas tidak berhasil sila follow step dibawah ini pula...


1. Cari blog yang anda baru follow...Tengok widget follower dan klik Log masuk...


2. Klik pada Option/opsyen... dan klik Tetapan tapak...

3. Check sekiranya belog anda telah ditunjukkan... dalam gambar bawah perhatikan pada anak panah... Sekiranya tiada belog dipautkan di profile... sila tambahkan klik Edit profile... anda juga boleh menukar profile lain... spt : Google akaun, blogspot, twitter dan lain lain... klik pada Change/Tukar. Saya syorkan Anda menggunakan profail Google... sila laa edit profail akaun google anda yer


Kempen Sebarkan Tips ini !!!
Bagaimana anda boleh membantu blogger yang lain??? Tentulah dengan berkongsi Tips ini... Sila sebarkan dengan cara dibawah atau anda dipersilakan mereview dan promote entry ini...
Step 1: Dashboard > Design > PageElements > Add Gadjet > Text
Step 2: Copy Code dibawah,
Step 3: Paste didalam add gajet Text...
Step 4: ...dan letakkan di bawah Gadjet Follower...
Design > Page Elements > Add gadjet > Text
...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)


Tammat Sudah
Kalau korang dah tau pasal nie, sila abaikan entry ini... harap dapat membantu korang berjaya menambahkan Follower dalam diam-diam... gunakan peluang yang ada untuk promote belog kamu... jika kamu abaikan, ia adalah suatu kerugian...


Aku just nak kongsi ape yang baik bagi aku... well ilmu patut di-sharing... "sharing is caring"... tak kisah laa kalo korang nak copy-paste tutorial ini dan letak dekat entry korang... janji korang refer belog sini balik yer... aku pun nak hidup ternama macam (dot)blogspot dan (dot)com... hehehe


p/s : aku tak suka word verification dalam belog... sila disablekan... jangan menyusahkan readears... bila dah susah sangat nak follow kamu atau komen kamu... readers akan lari atau tidak akan bagi response kapada kamu lagi... kamu juga yang rugi kemudian hari nanti...

2 comments:

  1. terbaik ar beb!! congret! aye pon dpt tahu bnde baru kat sni.. btw go go nani!! =)

    ReplyDelete
  2. hehe..awak lagik terbek lah chaza..hehehe..go go chaza..

    ReplyDelete